Pikahaku   laajennettu haku »
Lue ja osaa - Readme.fi
Hakemisto
Kotisivulle
Kirjahaku

Tietokirjat
Yrityskirjat
Sarjakuvat & Fiktio
Digi-kirjat
IT-kirjat
Lapset & Nuoret

Uutuudet
Tulossa
Media
INFO
Yritys
Yhteystiedot
Tilauskirjat
Töitä tarjolla
Mistä ostaa?
Ohjeet
Yritykset ja yhteisöt
Verkkokaupat

Email palvelu@readme.fi

Legioonan sotilas


Santavuori, Heli, Sarlin-Lappeteläinen, Jaakko

Kustantaja: readme.fi
Ilmoitettu julkaisupäivä/vuosi: 02.2007
ISBN: 9789525655148
Kieli: Suomi
Sivuja: 200
Tuotemuoto: Kovakantinen, sidottu tai koteloitu
Julkaisumaa: Suomi

Kirjojamme voi tilata useista eri verkkokaupoista kuten www.adlibris.com/fi sekä www.suomalainen.com, www.booky.fi, www.akateeminen.com, www.cdon.fi/kirjat, www.prisma.fi, www.sokos.fi, www.citymarket.fi, www.info.fi ja www.karkkainen.com tai hyvinvarustetuista kirjakaupoista.
Esittely

Jaskan kertomus on ainutlaatuinen ruohonjuuritason dokumentti tavallisen legioonalaisen arkipäivästä 1950-luvulla Algerian sodassa, sekä siitä miten miehitysarmeija toimi. Tarina on myös omalla tavallaan hyvin inhimillinen raa'asta aiheesta huolimatta. Kertomuksen henkilöt alkavat elää aivan kuin tuntisit heidät.

Jaakko Sarlin-Lappeteläinen (1937-1993) ”Jaska” kertoi tarinaansa kirjan kirjoittajalle Heli Santavuorelle usean kuukauden ajan, ja raakatekstiä oli lähemmäs tuhat liuskaa. Jaska puhui sinnikkäästi kunnes tyhjeni ja tunsi sanoneensa "kaiken". Jaskalle kirjaprojekti oli tärkeä. Hänen oma suhteensa legioonaan oli ristiriitainen. Toisaalta hän ihannoi sitä, toisaalta varoitteli ketään sinne lähtemästä ja todisti myös koko elämänkaarellaan miten pahat arvet sotiminen oli häneen jättänyt. Kirjan työstäminen oli hidasta, sillä raakateksti todella oli polveilevaa sekamelskaa ja tavoite oli säilyttää Jaskan kertojanlaatu.

Nyt kirja kuitenkin, viimeinkin on valmis. Jaska toisteli usein, että tästä kirjasta on tultava "totuutta, ei mitään Ramboa". Tätä ohjetta on yritetty noudattaa, sillä varauksella että totuus on Jaskan oma.
Tilaa tämä tuote adlibris.com/fi:n verkkokaupasta: www.adlibris.com/fi

Lähetä tätä tuotetta koskeva tiedustelu:

» Legioonan sotilas

 
www.readme.fi