Varasto loppu

80/20 Ruokavaliotyökirja - Opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon

Karlsson, Mari, Marika - Moilanen, Mia - Venäläinen

33,00 
ISBN

9789523213692

Kirjailija

Karlsson, Mari, Marika – Moilanen, Mia – Venäläinen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

joulukuu 2016

Sivumäärä

150

Paino 760 g
Mitat 257 × 208 × 20 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

80/20-ruokavalio on poikkeus kaiken kieltävien ruokavalioiden joukossa, sillä se panostaa kohtuullisuuteen. Herkut salliva kokonaisuus saattaa kuitenkin kuulostaa pettävän helpolta, sillä tuloksia ei saa aikaiseksi ellei tee riittävästi muutoksia ruokavalioon. Idea 80/20-ruokavaliotyökirjasta syntyi hullusta ajatuksesta – mitä jos ihmiset eivät enää olisi tiukoilla laihdutuskuureilla? Mitä jos keskittyisimme pysyvään tasapainoon, jonka myötä myös kilotkin karisevat kuin itsestään? Tutkimuksissakin on nähty, että laihdutuskuurit lihottavat. Tiukat dieetit eivät toimi, sillä mikään tiukka rajoitus ruokavaliossa ei voi toimia pysyvästi. Mieli kyllästyy ja kaikki kielletty näyttää houkuttelevalta. Siksi halusimme lähestyä ruokavaliota täysin toisesta kulmasta: hyvä ruokavalio voi sisältää herkkuja. 80-prosenttisesti hyvällä ruokavaliolla voi saavuttaa terveyshyötyjä ja saada painon putoamaan. Riittää kun ruokavaliosta 80 % on järkeviä valintoja – loput voi tehdä omien makumieltymystensä mukaan. Omat kokemukset dieettiviidakossa ja hyvinvointialalla työskentelemisestä ajoivat Mia Karlssonin kehittämään tasapainon tueksi aivan uudenlaisen tavan seurata omia syömisiään. Mukaan kehitystyöhön tuli 10 vuotta laillistettuna ravitsemusterapeuttina toiminut Marika Venäläinen, joka toi mukanaan kokemusta erityisesti painonhallinta-asiakkaista. Yhdessä ruokatoimittaja Mari Moilasen kanssa tähän kirjaan suunniteltiin tasapainoisia ja hyvältä maistuvia reseptejä. Suomenkielisen See How You Eat Coach -sovelluksen avulla opit soveltamaan kirjan oppeja. www.seehowyoueat.fi Kirjan reseptiikasta vastaa Mari Moilanen.