Varasto loppu

Karpin tapaan keittokirja

Dahlqvist Annika Tri

28,00 
ISBN

9789522202048

Kirjailija

Dahlqvist Annika Tri

Kustantaja

Readme.fi

Julkaisukuukausi

tammikuu 2010

Sivumäärä

128

Paino 380 g
Mitat 217 × 176 × 11 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tohtori Dahlqvistin ja Airam LCHF (LOW CARB HIGH FAT) VAIVATTOMIA RUOKAOHJEITA ARKEEN Karppaaminen on erittäin yksinkertaista. Ruokavalio kiteytyy kirjainyhdistelmään LCHF (Low Carb High Fat) eli ruokavalios- sa tulee olla vähän hiilihydraatteja ja runsaasti rasvaa. Eläinperäistä rasvaa, jota on voissa ja lihassa, ei tarvitse laisinkaan varoa. Karppaaminen soveltuu kaikille, mutta se on erityisen hyvä ylipainosta tai diabeteksesta kärsiville tai näiden sairauksien riskiryhmään kuuluville henkilöille. Vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ruokavalio soveltuu myös korkeasta verenpaineesta tai muista kansantaudeista kärsiville henkilöille. Kirjoittajat: Olen tohtori Annika Dahlqvist ja suosittelen lämpimästi vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota. Olen itse kärsinyt ylipainosta ja sairastanut suolistotulehdusta ja fibromyalgiaa. Lokakuussa 2004 aloitin vähähiilihydraattisen ja runsasrasvaisen ruokavalion, jonka avulla pääsin takaisin normaaliin painooni ja tervehdyin puolessa vuodessa. Tervehtymisestäni lähtien olen jakanut tietoa tästä ruokavalios- ta kirjoittamalla blogiani, julkaisemalla kirjoja sekä pitämällä aiheeseen liittyviä esitelmiä. Olen saanut runsaasti palautetta ihmisiltä, joilla on ollut samanlaisia kokemuksia. Antamistani ruokavaliosuosituksista tehtiin valitus Ruotsin sosiaalihallituk- selle, jonka päätöksen mukaan antamani ohjeet perustuvat kuitenkin tieteeseen ja luotettaviin havaintoihin. Valitus ei siis johtanut toimenpiteisiin. Lisätietoa aiheesta on blogissani ja julkaisemissani kirjassa: Karpin tapaan, tohtori Dahlqvistin opas parempaan terveyteen ja painonhallintaan (www.readme.fi) Olen Airamsmat-blogin (http://airamsmat.webblogg.se) ylläpitäjä Maria Höglund Örebrosta. Blogini on ollut internetis- sä vuoden 2006 lokakuusta alkaen. Olen itse noudattanut vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota vuoden 2006 tammikuusta alkaen. Annika Dahlqvistin pyytäessä minua kirjoittamaan kanssaan keittokirjaa en epäillyt hetkeäkään lähteä mukaan. Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni jotakin tällaista blogini kirjoittami- sen lisäksi, sillä monet olivat kysyneet minulta karpin ruokaoh- jeita. Tuntuu hienolta osallistua keittokirjan julkaisemiseen. Olen myös koulutettu kokki ja olen työskennellyt ravintola- alalla. Ruoanlaitto on nykyään mieluinen harrastukseni. Suvussani on esiintynyt diabetesta ja olen aina kärsinyt ylipainosta. Omien kokemusteni ja uuden ammattini ohella (työskennellessäni sairaanhoitajana ja potilaissani ollessa monia diabeetikkoja) on tuntunut todella hyödylliseltä kirjoittaa keittokirja.