Varasto loppu

Toscana - Herkullista ruokaa ja tarinoita

Marita Joutjärvi

38,00 
ISBN

9789523211889

Kirjailija

Marita Joutjärvi

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

helmikuu 2016

Sivumäärä

250

Paino 1100 g
Mitat 257 × 208 × 27 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kaikki alkoi rakkaudesta ja ikuisesta nälästä Italiaan, sen ihmisiin, maisemiin ja keittiöön. Vittoriolla on tietenkin jo synnyin etuna kotikaupunkinsa, upea Firenze. Hämeen kasvatilla Maritalla taas sykkii sisäinen intohimo italialaista ruokaa sekä maan elämäntyyliä kohtaan. Kun nämä kaksi sitten kohtasivat, alkoi tarinoiden kerronta, yhdessä kokkaaminen, ystävien kestitseminen italialaittain ja pikkuhiljaa myös ajatus yhteisestä ”lapsesta”. Kirjasta, johon voitaisiin kerätä Vittorion suvun ihania toscanalaisia reseptejä kaikkien suomalaiskokkienkin toteutettaviksi. Tässä se nyt on kädessäsi: kymmeniä hupaisia, liikuttavia ja surullisiakin tarinoita, vanhojen albumien aarteita, juttuja italialaisista tavoista ja tottumuksista sekä lähes 70 reseptiä herkullisine ruokakuvineen. Kaikki ohjeet pohjautuvat Toscanassa nautittuihin ruokakokemuksiin, aina keskiajalta näihin päiviin asti. Mikä parasta, joka ikinen ohje onnistuu varmasti lähikaupan aineksista. Vittorio Giannini on sukujuuriltaan vahvasti toscanalainen, mutta nyt jo enemmän kuin toinen jalka juurtuneena Suomen maaperään. Vittorion pitkä työkokemus matkailualalta, antiikin ja perinteiden saralta luo mielenkiintoisen taustan kirjan historian tarinoille. Pitkään ruokalehtien ja -kirjojen maailmassa työskennellyt Marita Joutjärvi ei puolestaan päästä käsistään keskeneräisiä ohjeita. Hurmaavien ruokakuvien kameratyön takana on valokuvaaja Satu Nystöm ja näyttävästä taitosta vastaa graafikko Nea Ivars. Käykää peremmälle, kuunnelkaa tarinoita, astukaa keittiön kautta pöytään ja nauttikaa! Buon appetito!