Varastossa

Villisienikeittokirja

Sami Tallberg ja Lasse Kosonen

38,00 
ISBN

9789523733909

Kirjailija

Sami Tallberg ja Lasse Kosonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

heinäkuu 2022

Sivumäärä

380

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Uniikki kirja Sami Tallbergin tyyliin, jossa esitellään 81 yleisintä ruokasientä resepteineen.

Käsissäsi on uniikki kirja, joka on jatko-osa huippusuositulle, kulttiteoksen maineen saavuttaneelle Villiyrttikeittokirjalle.
Tallbergin polku sekä villiyrttien että villisienten pariin alkoi Lontoossa 1990-luvulla.
Lue hänen kiehtova tarinansa kesätryffelikaivuista Englannin Kentissä Punkaharjun
aarniometsien kautta tässä kirjassa esitellyn laajan ruokasienikirjon pariin.Tutustu myös selkeisiin makupari- ja viinisuosituksiin appenzelleristä pecorinoon ja amontilladosta tokajiin.

Helposti valmistuvat, herkulliset reseptit takaavat näille sieniaarteille moniulotteisen
elämän ruokapöydässäsi. Kirjassa on lisäksi kokonaisuutta selkeyttävä kausitaulukko
sekä sienten keräämiseen ja hyödyntämiseen liittyvää monipuolista tietoa.
Veden kielelle tuovat maku- ja tekstuurikuvaukset jokaisesta kirjan 81 ruokasienestä
nostavat luontomme aarteet ansaitusti parrasvaloihin.
Resepteistä löydät reilusti nykyaikaan istuvia kasvisruokareseptejä ja vegaanisia
annoksia. Myös riista ja villikala ovat mukana ohjeissa, yhdessä lähikaupoista ja
reko-toreilta tuttujen perusraaka-aineiden kera.

Kustakin sienestä löydät sieniguru Lasse Kososen laatimat kattavat tunnistustiedot
tunnistuskuvineen. Niiden avulla opit tunnistamaan sieniä kasvupaikan, lakin, helttojen
ja jalan mukaan.

Kirjan molemmat tekijät ovat ansioituneita ja arvostetuilla palkinnoilla aateloituja
pioneereja, joten toista vastaavaa teosta ei ole.

Sami Tallbergin reaaliaikaisia seikkailuja voit seurata instagramissa @samitallberg
ja hänen catering- sekä koulutuspalvelujaan voit tilata osoitteesta samitallberg.com
ympäri maailman toteutettavaksi.