Varastossa

Lasten sienikirja - Aarteita Suomen luonnosta koko perheelle

Kaisa Paren, Lotta Lahti

35,00 
ISBN

9789523738249

Kirjailija

Kaisa Paren, Lotta Lahti

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Flexo-kansi

Julkaisukuukausi

toukokuu 2024

Sivumäärä

160

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Sienikirja lapsille, lapsiperheille ja kaikille sienihöperöille!

Olemme varmoja, että tätä kirjaa selatessasi innostut sienistä. Lasten sienikirja on käsin kuvitettu lapsille ja perheille suunnattu sienikirja.

Suomessa esiintyviä sieniä pursuava kirja sisältää 23 herkullista syötävää sientä ja 8 yleisintä vaarallista myrkkysientä. Olemme myös lisänneet tutkittavaksi joitain sienimaailman hullunkurisimmista yksilöistä.

Lasten sienikirja on tietokirja eli sukellus sienten salaisuuksiin, metsän uumeniin ja luonnon toimintaan.

Kirjassa kuvaillaan yksityiskohtaisesti, mutta yleistajuisesti sienten ominaisuuksia ja käyttöä. Kirjan sivuilta löydät myös innostavaa leikkisyyttä ja hauskoja faktoja.

Kirja on oiva apu otettavaksi mukaan sienimetsään tai luettavaksi kotisohvalla. Opit havaitsemaan sienten tunnistamiseen liittyvät asiat, kuten ulkonäön, kasvupaikan, tuoksun sekä kasvuajan.

Opit sienen tunnistamisen lisäksi tärkeitä taitoja liittyen sienten keräämiseen, käsittelyyn sekä valmistukseen ja säilöntään.

Olemme sisällyttäneet mukaan sienten käsittelyn vaihekuvat ja sujauttaneet kirjaan muutamia helppoja sienireseptejä ja sienten säilöntäohjeita. Sienikuvituksissa on kuvitettuna eri kasvuvaiheessa olevia sieniä, halkaistuja sieniä sekä sienen osia kuten lakki ylä- ja alapuolelta. Monipuolisten käsin kuvitettujen sienikuvien lisäksi löydät hakemistosta sienten valokuvat, jotka auttavat sinua edelleen sienten tunnistamisessa.

Millaisia tarvikkeita pakata mukaan metsäretkelle? Mitkä ovat herkkutatin tärkeimmät tuntomerkit? Mitä tehdä, kun löydät maasta sienen? Mikä ihme on sienijuuri? Entä mitä ovatkaan jokaisenoikeudet?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen Lasten sienikirjasta.

Luontosuhteen vahvistaminen lapsuudessa on yksi kestävän tulevaisuuden avaintekijöistä. Luonnon ja metsän vaikutukset mielenterveyteen on myös laajasti tunnistettu. Metsä tekee meille hyvää.

Tervetuloa mukaan sieniretkelle! Metsässä on taikaa, joka tarttuu tutkijaan. Puiden kuiske kuljettaa paikkaan vielä tuntemattomaan.