Tulossa

Parempia pelaajia

Erkko Meri, Hannele Forsman, Kyösti Lampinen

38,00 
ISBN

9789523732872

Kirjailija

Erkko Meri, Hannele Forsman, Kyösti Lampinen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2021

Sivumäärä

300

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Parempia pelaajia –kirja vie sinut jalkapallon laadukkaan pelaajakehityksen ytimeen!

Suomalainen jalkapallo on nosteessa. On hyvä tietää, mitä taustalla on tehty ja tehdään. Toisaalta on hyvä tuoda esiin myös haasteita, joiden ratkaisemisen kautta suomalainen jalkapallo vihdoin nousee suuren jalkapalloyhteisön voimin lopullisesti kansainväliselle tasolle ja myös pysyy siellä. Parempia pelaajia –kirjassa keskitytään avainasioihin, haasteisiin ja ratkaisuihin pelaajauran kaikissa vaiheissa matkalla kohti huipputasoa. Kirjassa tarkastellaan suomalaisen jalkapallon toimintaympäristöä eri toimijoiden silmin. Avainasioiden, haasteiden ja ratkaisujen käsittelyä tukevat faktat, suomalaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden näkemykset sekä pelaajatarinat.

Kirja jakaantuu pelaajan uran kolmeen vaiheeseen; lapsuus (6-12 vuotta), nuoruus (13-16 vuotta) ja aikuisuus (17-21 vuotta). Jokaista jalkapallon uravaihetta käsitellään 3-6 keskeisen haasteen tulokulmasta. Ennen haasteiden käsittelyä syvennytään uravaiheen avainasioihin ja lopuksi esitetään haasteisiin ratkaisumallit.

Tarinoiden ja faktojen kokonaisuus imaisee lukijan pauloihinsa ja antaa konkreettisia työkaluja arkeen!

Kirjan kirjoittajat:

o Kyösti Lampinen on koko työuransa ajan keskittynyt suomalaisen huippu-urheilun kehittämiseen eri työrooleissa ja organisaatioissa toimien linkkinä tieteen ja käytännön välillä. Työt ovat keskittyneet valmennusjärjestelmän, valmennuksen ja valmentajakoulutuksen kehittämiseen sekä toteutuksiin. Tunnetuimmat valmennus- ja työsuhteet ovat olleet Mikko ja Saku Koivun kokonaisvaltaisena valmentajana toimiminen yhdessä Jukka Koivun kanssa 1999-2014, suomalaisen squashin ja alppihiihdon johtaminen kansainväliselle tasolle sekä työskentely Eerikkilän Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajana 2011-2020. Eerikkilässä syntyi yhdessä Hannele Forsmanin kanssa jalkapalloon kokonaisvaltainen kehittymisen seuranta ja kehittämisen konsepti mittareineen. Lampinen on aikaisemmin kirjoittanut kaksi kirjaa. ”Tie voittajaksi” (Ajatuskustannus 1999) kertoi suomalaisen alppihiihdon noususta kansainväliselle tasolle ja ”Laatua käytännön valmennukseen” (VK-kustannus 2008) syntyi yhdessä Hannele Forsmanin kanssa.

o Erkko Meri tunnetaan aktiivisesta otteestaan tavoitteellisen suomalaisen lapsi- ja nuorisovaiheen jalkapallon kehittämiseksi. Hän on erinomaisesti selvittänyt jalkapallomme tilaa ja haasteita sekä etsinyt sen kehittämiseen vastauksia ulkomailta. Hänet tunnetaan yhtenä Suunnanmuutos-jalkapalloblogin kirjoittajana. Meren oma tunnetuin blogikokonaisuus on ”Omin sanoin” -juttusarja, jossa hän on haastatellut jalkapalloon liittyviä mielenkiintoisia persoonia eri asioihin ja ilmiöihin liittyen. Lukijoita on ollut jo yli puoli miljoonaa.

o Hannele Forsman on väitellyt vuonna 2016 tohtoriksi jalkapallon lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen urheilijoiden kokonaisvaltaisesta kehittymisestä. Eerikkilän Urheiluopistossa hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien, ensin kehityspäällikkönä ja nykyisin urheilun ja koulutuksen johtajana. Osana työtään Forsman on ollut laatimassa toisena kirjoittajana jalkapallon kehittymisen seurantakonseptin vaikuttavuusanalyysin 2020 lopussa. Työnsä kautta hänellä on vahva faktatieto suomalaisten tyttö- ja poikajalkapalloilijoiden tilasta ja kehittymisestä. Lisäksi merkittävää käytännön osaamista on syntynyt Forsmanin toimiessa psyykkisen ja fyysisen valmennuksen asiantuntijana sekä valmentajana maajoukkuetasolla.