Varasto loppu

Alpeilla

Jyrki Lehto, Timo Repo

16,90 
ISBN

9789523734166

Kirjailija

Jyrki Lehto, Timo Repo

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Äänikirja

Julkaisukuukausi

Helmikuu 2022

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kuuntele äänikirja: www.bookbeat.fi

Reilut 12 vuotta sitten syntyi idea Alpeilla tv-ohjelmasta ja nyt Timo Repo ja Jyrki Lehto ovat kiertäneet lähes 120 Euroopan mahtavaa laskupaikkaa ja kaupunkia. Mahat pulleina he ovat istuneet ravintoloissa ja miettineet seuraavan päivän rinteitä ja itse elämää.

Usein kysytään, mitkä kolme asiaa pitää ehdottomasti ottaa Alpeille mukaan. Passi, vaatteita ja paukkureppu sekä neljäntenä lääkkeitä. Välineet ja muut asiat voi hankkia suoraan hiihtokeskuksen vuokraamosta ja kärsivällisyyttä opetellaan matkan aikana. Välillä hermo palaa kuin käpytikalta kuusi alta, mutta se on elämää ja myöhemmin sille osaa jo nauraa. Näistä hetkistä syntyi myös ensimmäinen kirjamme.

Tämä kirja kertoo laskettelukohteiden historioista, laskupaikoista, ruuista ja elämänmakuisista hetkistä, siitä mitä kohteissa oikeasti tapahtuu.

Timo ”Fox” Revon ensimmäiset kosketukset lumeen tulivat 12-vuotiaana Hollolan Tiirismaan mäntyisellä kukkulalla, kun Lahden Lyseon liikunnanopettaja Juhani Pääkkö pakotti ensimmäistä kertaa laskemaan rinnettä alas ilman kypärää. Sen laskun jälkeen polvet olivat hyytelöä ja ääni kadoksissa toistasataa metriä kestäneen kauhun huudon jälkeen. Samalla heräsi himo lumeen, suksien nopeuteen ja luonnontuoksuihin. Sitä huumaa on jatkunut ihan näihin päiviin saakka. Nyt melkein 50-vuotiaana on rinteillä koettu monenlaisia tunteita; iloa, surua ja elämyksiä. Itselleni rinteet ja erityisesti Alpit edustavat äärimmäistä itsenäisyyttä, pelkoa vuoria kohtaan ja suuria tunteita, Timo kertoo.

Jyrki ”Jysky” Lehto hurahti laskemiseen Suomen tuntureilla 6-vuotiaana. Alppien ja lumisten laskujen lumoon hän pääsi Itävallan Zell am Seessä 16 vuoden ikäisenä, se elämänilo on säilynyt tähän päivään saakka. Oululainen alppielämän legenda Jysky on luokanopettaja, elämäntuntija ja täydellinen historian aikakone laskupaikkojen suhteen. Lisäksi hän tuntee luonnon metkut eri vuodenajoilta ja on mies, joka osaa arvostaa aidosti elämän ”pieniä hetkiä”.

SAATAVILLA MYÖS PAINETTUNA!