Varasto loppu

Henkan keittiössä - Arkiruokaa vuodeksi

Henri Alén

28,00 
ISBN

9789523730670

Kirjailija

Henri Alén

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2020

Sivumäärä

500

Paino 1600 g
Mitat 257 × 207 × 39 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua,joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja.

Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja.

Lähes 500-sivuisesta kirjasta löydät reseptejä jokaiseen vuodenaikaan. Osa niistä valmistuu vartissa, osan voi laittaa uuniin ja tehdä sillä aikaa muita juttuja. Osa toimii niin lisukkeina kuin valmiina aterioinakin. Resepteissä hyödynnetään kaapin pohjalle jääneitä raaka-aineita eikä tehdä mitään liian vaikeaa. Arki on muutenkin ihan tarpeeksi hankalaa. Reseptit ovat nimenomaan kotiruokaa, ja oletuksena on ollut, että ainekset löytyvät perusruokakaupasta.

Kirja perustuu aikaisemmin ilmestyneisiin Arkiruokaa ja makumuistoja sekä Vuoden keittokirjaan.