Varastossa

Huijauksen anatomia - 2. laajennettu painos

Pete Poskiparta, Jose Ahonen

35,00 
ISBN

9789523734463

Kirjailija

Pete Poskiparta, Jose Ahonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

kesäkuu 2022

Sivumäärä

200

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kaksi ammattimentalistia ja arkihuijauksen asiantuntijaa, Pete Poskiparta ja Jose Ahonen, avaavat huijaamisen maailmaa. Miksi meitä huijataan ja kuka meitä huijaa? Miksi huijarin yksinkertaiset
menetelmät tehoavat ja mikä saa meidät suorastaan tarjoamaan itseämme huijareiden käytettäväksi?

Huijarit ja huijaukset ovat aina kiehtoneet ihmisiä. Rehelliset huijarit, kuten taikurit tekevät temppuja yleisölle, joka on valmis jopa maksamaan huijatuksi tulemisen tunteesta. Samaan aikaan hyvin samoilla menetelmillä epärehellinen huijari tyhjentää pahaa-aavistamattoman uhrinsa pankkitilin tai onkii tietoonsa salasanoja esiintymällä poliisina.

Huijauksen anatomia vie lukijansa kiehtovalle matkalle ihmisten korvien väliin eli sinne missä huijaukset saavat alkunsa ja mihin ne yleensä myös päättyvät. Kirjassa avataan huijareiden menetelmiä, toimintaperiaatteita ja pohditaan lukuisten asiantuntijahaastatteluiden pohjalta huijauksen toimintaa. Oman näkemyksensä antavat mm. Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri Hannu
Lauerma sekä KRP:n psykologi, joka teetti Poskiparralle ja Ahoselle valheenpaljastuskokeen. Mikä paljasti valheen? Voiko ammattihuijari huijata valheenpaljastuskonetta?

Kansien väliin kerätty tieto auttaa tunnistamaan huijarin jo kaukaa. Huijauksen anatomia saattaa siis olla hyödyllisin kirja jonka olet lukenut pitkään aikaan.

Pete Poskiparta on pitkän linjan taikuri ja mentalisti, joka on esiintynyt lukuisissa TV-ohjelmissa, teattereissa ja live-tilaisuuksissa. Hänen esiintymismatkansa ovat ulottuneet Suomen lisäksi mm. Espanjaan, Iso-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Hän on lisäksi tehnyt jopa maailman mittapuussa varsin omaperäistä Taikuutta radiossa ohjelmaa Radio SuomiPopille ja
Radio Novalle. Poskiparta on aiemmin kirjoittanut kirjat Arjen Mentalisti (readme.fi 2017) ja Ihmeitä (Omakustanne 2011).

Jose Ahonen on suosittu yritystilaisuuksien esiintyjä sekä kouluttaja. Hän on kouluttanut vuorovaikutustaitoja ja käytännön psykologiatekniikoita muun muassa liike-elämän johtajille, turvakouluttajille ja poliisille. Ahonen on myös Suomen pitkäikäisimmän taikuuteen ja mentalismiin keskittyvän klubin, Club Harhan isäntä ja viraalivideonikkari, jonka videoita ovat nähneet kymmenet miljoonat ihmiset ympäri maailman.