Tulossa

IKE - Unohtumaton Ilkka Kanerva

Markku Heikkilä

17,90 
ISBN

9789523739086

Kirjailija

Markku Heikkilä

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Äänikirja

Julkaisukuukausi

elokuu 2023

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kuuntele äänikirja: www.bookbeat.fi

Huhtikuussa 2022 menehtynyt Ilkka Kanerva oli Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja. 48:t valtiopäivät istuneen veteraanin ennätys voi jäädä lyömättömäksi, elämänikäiset urat parlamentissa ovat käyneet harvinaisiksi.

Turkulaisen valtiomiehen ja kolminkertainen ministerin poliittinen perintö on vertaansa vailla ja siitä kirjoitetaan varmuudella vielä nippu teoksia. Tässä kirjassa käydään läpi ihminen Ilkka Kanervan elämänvaiheita ja kuvaillaan hänen persoonaansa sellaisena, kuin läheiset ystävät ja omaiset muistavat. Kerrottavaa riittää, sillä Ike, niin kuin häntä kaikki osasivat kutsua, oli kaikin tavoin unohtumaton hahmo. Hänen kykyään kohdata kanssaihminen, olipa tämä sitten äänestäjä, ystävä tai poliittinen vastustaja, ylistetään. Ike tuntui olevan kaikkien tuttava. ”Kun kävellään Turun torilla ja vastaan tulee kaksi turkulaista, Ike tuntee heistä kolme”, lohkaisi edustajatoveri ja ystävä Ben Zyskowicz.

Sileää polkua ei Kanervan elämäntaival ollut. Muutamat ankarat kohut jarruttelivat miehen menoa. Moni olisi niiden jälkeen vetäytynyt sivuraiteille tai palkintovirkaan. Kanerva päätti toisin ja palasi kentälle. Piikkari alkoi taas purra tartania, kuvaili urheilumies ja kielikuvien maestro itse.

Kirjaa varten on haastateltu kymmenittäin Kanervan lähipiiriläisiä. alkaen nuoruuden aikaisista kavereista ja elämänsä Ilkalle antaneesta sisaresta Riitasta, päätyen rinnalla viimeisenä hetkenä pysyneeseen puolison Elina Kiikkoon. Ääneen pääsevät myös monet edustajatoverit ja Suomen politiikan ikoniset hahmot.

Kirjoittaja Markku Heikkilä on tunnettu turkulainen toimittaja ja radiopersoona, joka on seurannut Ilkka Kanervan vaiheita 1970-luvulta alkaen. Kirjassa on mukana myös ennen julkaisematon haastattelu, jossa Kanerva pohtii toimintaansa nuorisopolitiikkona 1970- luvun vaaran vuosina ja vertaa silloisia tunnelmia nykyaikaan, jona ulkopolitiikka on jälleen räjähdysherkkää aluetta. Oliko Kanervan suunnitelmissa vielä kokeilla mahdollisuuksia presidenttikisassakin?

SAATAVILLA MYÖS PAINETTUNA!