Varastossa

Kaura - Herkullisia reseptejä ja hyvinvointia kaurasta

Arja Elina Laine

38,00 
ISBN

9789523219687

Kirjailija

Arja Elina Laine

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

tammikuu 2020

Sivumäärä

288

Paino 1030 g
Mitat 272 × 196 × 25 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kaura on juuri nyt trendikästä. Kaura on muodostunut superfoodiksi ja tulee olemaan sitä siirryttäessä 2020-luvulle. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut maailmanlaajuisesti. Kauran kulutus elintarvikekäyttöön kasvaa tällä hetkellä jopa kymmenen prosenttia vuodessa.

Kaurainnovaatioita tulee vauhdilla, Suomi ja Pohjoismaat ovat kehityksen kärjessä. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin välipaloissa, lihan tai maitotuotteiden tapaan, riisin tilalla, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa, uutta on myös kauraöljy. Leipähyllyjen kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita. Kaurabuumin myötä kauran käyttömahdollisuudet ja terveysvaikutukset herättävät kiinnostusta laajalti myös muualla kuin elintarviketeollisuudessa.
Kaura on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto tulevaisuuden hyvinvointiin. Kaura sopii moniin erityisruokavalioihin, vehnän tai riisin välttämiseen, lisäksi puhdaskaura sopii keliakiaan. Kaura on vegaaninen ja upea vegaanien osa nykyaikaista ilmastoystävällistä ruokavaliota.
Kaurakirja on toivottu uutuus, joka kuuluu jokaiselle 2020-luvulla.
Kirjan kirjoittaja kotitalousopettaja-yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä tuntien kauran laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monimuotoiseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia pidettyjä, kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin. Arja Elinan onkin monelle tuttu Huomenta Suomen aamukokkailuista tai MTV:n Leivontanurkan ”Arjana”.
Kirjan herkulliset kuvat on ajan henkeen kuvannut Arja Elinan visuaalista silmää omaava tytär Anni-Sofia. Ruokakuvaamisen lisäksi hän työskentelee kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa.