Varasto loppu

Leipä - Leipojan keittiössä

Arja Elina Laine

28,00 
ISBN

9789523731059

Kirjailija

Arja Elina Laine

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2020

Sivumäärä

304

Paino 1120 g
Mitat 272 × 196 × 27 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kaikki leivästä ja leipomisesta!

Leipäkirjaan on koottu yhteen kaikki leivästä. Kirjaan on suunniteltu yli 100 toinen toistaan maistuvampaa reseptiä. Mukana on leipiä ja leivistä valmistettavia leipäruokia. Kokeneen leipojan, Arja Elinan selkeät ohjeet auttavat onnistumaan leivonnassa. Leipäkirjan resepteissä on käytetty runsaasti erilaisia kuitupitoisia jauhoja ja muita raaka-aineita.

 

Leipäkirja kertoo perusteellisesti erilaisista leivistä. Kirjasta löytyy runsaasti reseptejä: vaivaamatta valmistuvia (no knead) sämpylöitä ja leipiä, artesaani-, hiiva-, jyvä- ja mausteleipiä, patonkeja, juures- ja kasvisleipiä, siemen-, pata- ja pannuleipiä sekä näkkäriä ja rieskaa, mukana ovat mm. suolainen korvapuusti, karjalan- ja porkkanapiirakka, focaccia, ciabatta, pita- ja naanleipä, bageli, grissini, bruchetta ja crostini täysjyväversioina. Kirja kertoo selkeästi, miten valmistat taikinajuuren ja siitä ruisleipiä tai vaaleita juurileipiä.

 

Leipäkirja antaa ideat trendikkäisiin leipäruokiin street food -tyyliin: mm. täytetyt leivät, leipäruokapaistokset ja -piiraat, sandwichit, tortillat, pizzat, hot dogit ja hampurilaiset.

 

LEIPÄKIRJA paljastaa:

  • Mikä on täysjyväleivän merkitys kuidun ja tärkeiden ravintoaineiden lähteenä?
  • Millainen on painonhallinnan kannalta hyvä leipä?
  • Miten eri viljat käyttäytyvät leivonnassa?
  • Miten valmistat taikinan ilman vaivausta?
  • Miten saan hyvän sitkon?
  • Miten valmistan erilaisia juuritaikinoita?
  • Miten leivon leipää ilman hiivaa?

 

Leipäkirjan kirjoittaja, kotitalousopettaja ja yrittäjä, Arjan Ruokaviestinnän Arja Elina Laine on tehnyt pitkän uran suomalaisen myllyteollisuuden kehityksessä tuntien kauran laboratoriosta kuluttajaneuvontaan ja monipuoliseen ruokaviestintään. Arja Elina on suunnitellut tuhansia kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin.

Kirjan herkulliset kuvat on kuvannut Arja Elinan visuaalista silmää omaava tytär Anni-Sofia Savela, jonka päätyö on kotimaisten elokuvien ja trendisarjojen parissa.

 

Lisää tietoa – seuraa!

#leipäkirja

LEIPÄ- ja KAURAkirjailija, Ruokaviestijä ja -konsultti, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja

Arjan Ruokaviestintä Oy, www.ruokaviestinta.fi

 

Tekijöiden, Arja Elinan ja Anni-Sofian yhteinen esikoisteos on Kaurakirja, Readme.fi 2020 (288 sivua, #kaurakirja). Se on upea teos suomalaisesta kaurasta kertoen selkeästi kauran terveellisyydestä,

ilmastoystävällisyydestä ja ekologisuudesta, kirja sisältää 100 herkullista kaurareseptiä.