Varasto loppu

Lennu - Valtakunnan ykköskoira

Jari Korkki

28,00 
ISBN

9789523218390

Kirjailija

Jari Korkki

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

maaliskuu 2019

Sivumäärä

64

Paino 290 g
Mitat 207 × 178 × 10 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä on julkaistu kirjoja. Rouva Jenni Haukio on julkaissut kirjoja. Yhtä puuttuu – vaan ei puutu enää.

Lennu – valtakunnan ykköskoira on anekdotaarisen sarkastinen tutkimusmatka tasavallan ykköskoiran elämään ja sitä kautta koko valtakuntaan. Hellyttävien kuvien kera.

Kirjoittaja Jari Korkki on kokenut politiikan toimittaja, joka on työskennellyt vuosia muun muassa Yleisradion uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa. Tällä kertaa ihan kaikkea ei kuitenkaan kannata ottaa tosissaan. Mutta vakavasti ehkä.

Kansalaiset, medborgare! Moni teistä jo tunteekin minut, mutta kaikille teille, joihin en ole vielä ehtinyt tutustua, tässä pari sanaa itsestäni. Olen Lennu, valtakunnan vahtikoira. Olen toiminut tässä vaativassa virassa jo seitsemän vuotta, käytännössä siis melkein koko pienen ikäni. Olen syntynyt maaliskuussa 2011, joten olin vielä pentu, kun aloitin nykyisessä tehtävässäni. Olen bostonin-terrieri, mutta sukujuureni ovat Saksassa ja Baltiassa. Isäni tuli Suomeen Saksasta ja emäni Virosta. Varmaankin siksi minulla on Tallinnassa oma meri-museo. Sen nimi on Lennusadam. Tulkaahan käymään.

Oli minulla lentokenttäkin Ülemiste-järven rannalla, mutta lahjoitin sen pois. Se on nykyisin Lennart Meri Lennujaam. Mitäs me Lennut. Itse olen toki syntyperäinen Suomen kansalainen, vaikka perustuslaki ei sitä valtakunnan vahtikoiralta edellytäkään. Tasavallan presidentiltä kyllä. Jos ihan tarkkoja ollaan, perustuslaki ei määrää valtakunnan vahtikoirasta yhtään mitään. Valtakunnasta sentään, että sen rajoja ei saa muuttaa ilman eduskunnan suostumusta. Valtakuntani on laaja. Se ulottuu Helsingin keskustan presidentinlinnasta Meilahden Mäntyniemeen ja kesäisin aina Naantalin Kultarantaan. Joskus kauemmaksikin. Kyllä minä silti rajani tunnen. Täällä määrään minä. Se nyt on jo ihan valtakunnanoikeus. Tervetuloa leikkiin.