Varastossa

Luonnon villit käyttökasvit - 2024 painos

Eija Lehmuskallio, Jouko Lehmuskallio

38,00 
ISBN

9789523733343

Kirjailija

Eija Lehmuskallio, Jouko Lehmuskallio

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

huhtikuu 2024

Sivumäärä

400

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Upeasti kuvitettu tietopaketti luonnon villiyrteistä, marjoista, puista ja pensaista!
Luonnonkasvien käyttö on meillä tällä hetkellä suosionsa huipulla. Tästä syystä lajien tunnistaminen, kerääminen ja säilöminen sekä luonnon kestävä hyödyntäminen on entistäkin ajankohtaisempaa.

Vastuullinen kerääjä on avainasemassa. Hänen lajintuntemuksensa on kaikkein tärkein. Seuraavaksi tulee tavaran vastaanottajan lajintuntemus ja lopuksi kaupan sekä ruoanlaittajan vastuu. Ketjussa kaikki tekijät ovat
merkityksellisiä. Villiyrttien asianmukainen kerääminen, puhdistus, kuljetus sekä oikea säilyttäminen matkan aikana ovat tärkeitä. Hygienia on oleellista keräyksestä lopputuotteeksi saakka. Kirjan avulla opitaan tunnistamaan turvallisia, ravintokäyttöön soveltuvia lajeja. Lajitietoa kannattaa ylläpitää jatkuvasti. Tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen
sekä kasvien ja maan koskettaminen lisää luonnollista vastustuskykyämme, vähentää allergiataipumuksiamme ja edistää yleistä hyvinvointia.

Eija ja Jouko Lehmuskallio ovat tuottaneet lukuisia
luontoon liittyviä teoksia televisioon, kirjoiksi ja
sähköisiin formaatteihin. Viimeksi mainituista tunnetuin on luontoportti.com, suosittu ja palkittu lajien tuntemuksen verkkopalvelu.