Varasto loppu

Metsä! Havuja sielulle

Mirja Nylander

35,00 
ISBN

9789523218833

Kirjailija

Mirja Nylander

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2019

Sivumäärä

256

Paino 520 g
Mitat 218 × 156 × 17 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Suomalaisessa metsäviisausperinnössä metsä on pyhäkkö. Maisemat ja puut puhuttelevat sieluamme ja meillä on mahdollisuus rauhoittua alkuvoimaisiin ylevyysavaruuksiin.

Kirja tempaa mukaansa sielunmatkalle rantakalliolla jurotta-van tuulientuiverrusmännyn seuraan, syväkuuntelemaan suomättäällä nököttävän näreen hiljaisia supatteluita ja makoilemaan tunturien kiveliöiden vierustoja lamoavien tunturikoivikoiden viereen. Välillä poiketaan salamoiden rakastamiin tammistoihin ja virkistetään sielua pyhien lähteiden vedellä. Välillä pistetään metsätanssiksi puiden syväpiirteitä kuunnellen, molemminpuolista kunnioitusta tihkuen. Sielunsyvyyksiä ja sielun asumusta innoittavuus hahmotellaan ilta-auringon punertaman taivaankaaren alla metsälehmukseen nojaten.

Kirjaa värittävät Mirjan suvun vuosisataiset ja toisaalta nykytiedon sävyttämät, maanläheiset ja taivaankaaren taakse kurkottelevat käytännön harjoitteet ja vinkit. Hykerryttävää tekstiä ja harjoitteita rytmittävät sielunmaisemavalokuvat ja niiden parina herkät sielunmaisema-akvarellit. Metsä! Havuja sielulle kirjan sivuilla asuu alkuvoimainen metsäviisaus ja rakkaus. Lehteilevä käyskentely maanläheisen ja omiin sekä metsäkellijöiden kokemuksiin pohjautuvan kerronnan ja kauniista kauneimman kuvituksen parissa ravitsee ja innoittaa sielun alkusopukoita. Kirja mahdollistaa tutustumisen omaan sieluun ja antaa eväitä omien sielunsopukoiden puhdistamiseen – havujen avulla.

Mirja Nylanderin edellistä kirjaa, Metsäkellintä – terveyttä luon-nosta, kuvailtiin viisaan kauniiksi, lyyriseksi ja viherkohottavuudessaan yhdeksi vuoden 2018 innostavuusteokseksi. ”Minunlaiselle mietelauseisiin, erilaisiin elämänviisauksiin ja ehkäpä vähän mystiikkaankin hurahtaneelle, omiin elämäntilanteisiisi pohjautuva kerronta on mitä oivallisinta luettavaa.”