Varastossa

Riisutut naamiot, särkyneet unelmat

Arvo Tuominen

36,00 
ISBN

9789523736566

Kirjailija

Arvo Tuominen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2023

Sivumäärä

248

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Vladimir Putinin elämä ja kohtalo noudattaa kreikkalaisen tragedian kaavaa, jossa sankari kohoaa ensin jumalten joukkoon ja kokee sitten täydellisen tuhon.

Venäjän hyökkäys Ukrainan kimppuun paljasti sodan kylmät kasvot ja tuhosi miljoonien ihmisten unelmat. Kun Volodymyr Zelenskyi pyrki luomaan kansalleen paremman tulevaisuuden, niin Vladimir Putin pyrki palauttamaan maansa menneen suuruuden, mutta kun historia toistaa itseään niin erehdys käy entistä kalliimmaksi.

Vladimir Putinin elämä ja kohtalo noudattaa kreikkalaisen tragedian kaavaa, jossa sankari kohoaa ensin jumalten joukkoon ja kokee sitten täydellisen tuhon. Putin nousi Leningradilaisesta työläiskodista Kremlin kullattuihin saleihin ja nyt todellisuudentajun menettäneenä tuhoaa kaiken ympärillään.

Venäjällä taantumusta seuraa modernisaation aalto ja itään kääntymisen jälkeen on lännen vuoro. Venäjän suuri heiluri jatkaa liikettään ääripäästä toiseen ja kuluttaa uskomattoman määrän inhimillistä ja taloudellista energiaa, mutta matka ei taitu juuri lainkaan.

Venäjä on vauras maa ja siellä asuu lahjakas kansa, mutta miksi se hukkaa toistuvasti mahdollisuutensa, eikä pysty rakentamaan oikeudenmukaista ja toimivaa yhteiskuntaa, eikä suo sitä mahdollisuutta edes naapurille? Entä miten Putinin kohtalokas harha-askel vaikuttaa maailmanpolitiikan tasapainoon ja Suomen ja Venäjän tuleviin suhteisiin?