Varasto loppu

Suomi toisessa maailmansodassa - Päivä päivältä

Ilkka Enkenberg

54,00 
ISBN

9789523216488

Kirjailija

Ilkka Enkenberg

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

syyskuu 2018

Sivumäärä

900

Paino 3340 g
Mitat 277 × 225 × 60 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Yli 900-sivuinen suurteos on häikäisevän visuaalinen ja sisältää runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia! Mukana laaja 4värinen kuva-aineisto!

Toinen maailmansota veti Suomeen mukaansa kol-masti. Teos antaa laajan kokonaiskuvan talvisodasta, jatkosodasta ja Lapin sodasta. Lukija pääsee juoksuhautoihin, kotirintamalle ja suurvaltapolitiikan keskelle. Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen vuonna 1939 aloitti 105 päivää raivonneen talvisodan. Jokaisena päivänä rintamilla taisteltiin elämästä ja kuolemasta ylivoimaista vihollista vastaan.

Kesällä 1941 Suomi lähti jatkosotaan Saksan rinnalla. Hyökkäysvaihe vei miehet aina Itä-Karjalaan asti, mutta sota päättyi talvisodan tavoin kiivaisiin torjuntataisteluihin.

Syksyllä 1944 alkaneessa Lapin sodassa aseet käännettiin entisiä aseveljiä, saksalaisia vastaan. Neuvostoliiton uhatessa Suomea miehityksellä oli maailman parhaiden sotilaiden otettava toisistaan mittaa.Suomi sodassa etenee kronologisesti. Tiiviit yleiskatsaukset ja niihin liittyvät aikajanat antavat kokonaiskuvan. Sotatapahtumiin keskittyvillä aukeamilla rintamatapahtumista kerrotaan yksityiskohtaisemmin, ja mukana on autenttisia taistelukuvauksia.

Runsas kuvitus kertoo, millaista sota oli etulinjassa ja kotirintamalla.