Varasto loppu

Suuri suomalainen sienikirja - 2022 painos

Jarkko Korhonen, Pirjo Penkkimäki

35,00 
ISBN

9789523732698

Kirjailija

Jarkko Korhonen, Pirjo Penkkimäki

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Flexo-kansi

Julkaisukuukausi

Huhtikuu 2022

Sivumäärä

310

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tämän kirjan avulla onnistut tunnistamaan sienet helpommin kuin koskaan! Kirja on kirjoitettu suomalaisin voimin ja sovitettu yhteen Suomen luonnon ja maamme sienilajiston kanssa.
Sienet on jaettu lukuihin kasvuympäristön mukaan.

Mukaan valittu sienilajien joukko pitää sisällään mm. kaikki kauppasienet ja muut tärkeimmät ruokasienet sekä vaarallisimmat myrkkysienet.
Tämän kirjan voit ottaa saappaanvarteen mukaan sieniretkelle tai lukea sen kannesta kanteen kotisohvalla.

Kirjan vaihteleva rakenne ja värikäs monipuolinen kuvitus pitävät mielenkiinnon yllä.

Kirja antaa selkeät eväät sienten tunnistamiseen, poimimiseen, säilömiseen ja ruuanlaittoon terveellisistä kotimaisista raaka-aineista. Kirjassa on lisäksi pieniä vinkkejä sienten harrastamiseen ja tutkimiseen mitä moninaisimmin tavoin. Kirjan tarkoitus on myös herättää lukijassa kunnioitus ja arvostus Suomen uhanalaistuvaa metsäluontoa ja perinneympäristöjä kohtaan.

Kirjan kirjoittaja Jarkko Korhonen on biologi sekä biologian ja maantiedon opettaja ja aktiivinen sienivalistaja, jota on kuultu ja nähty televisiota ja radiota myöten.

Säilöntä- ja ruokaohjeet on laatinut keruutuotetarkastaja Pirjo Penkkimäki vankalla asiantuntemuksellaan. Hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus sienineuvojien ja keruutuotetarkastajien kouluttajana.