Varastossa

Tunnetaitoja hevosihmisille - Laajennettu 3. painos

Katariina Alongi, Laura Mannila

44,00 
ISBN

9789523737297

Kirjailija

Katariina Alongi, Laura Mannila

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

helmikuu 2024

Sivumäärä

272

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Mikä yhdistää hevosten lisäksi jokaisen hevoshullun, iästä ja lajista riippumatta? TUNTEET!

Hevosilla on uskomaton kyky herättää tunteemme eloon sekä hyvässä että pahassa. Koemme hevosten kanssa usein syviä onnen, ilon ja yhteenkuuluvuuden hetkiä, ja tämä kannustaa meitä jatkamaan niiden parissa.

Tunnetaitoja hevosihmisille on jokaiselle hevosalan harrastajalle ja ammattilaiselle suunnattu perusteos tunteista, lajista riippumatta. Kirjassa käsitellään vaikeita, mutta hevosmaailmassa yleisiä tunteita, kuten pelkoa, raivoa ja häpeää avoimesti ja hyväksyvästi.

Kirjan tarkoituksena on auttaa ihmisiä tunnistamaan ja ymmärtämään hevosten kanssa kokemiaan tunteita, sekä antaa konkreettisia ohjeita tunteiden säätelemiseen hevosten kanssa.

Harjoituksien avulla lukijat voivat oppia vapauttamaan tunteensa ja kohtaamaan hevosen nythetkessä, tasapainoisemmassa mielentilassa. Kirjan tarkoituksena on antaa hevosihmisille työkaluja, joiden avulla parantaa yhteistyötä hevosten kanssa, mutta myös lisätä hevosharrastuksen/ työn mielekkyyttä ja eettisyyttä.

Tunteiden tunnistaminen ja sääteleminen lisää sekä hevosten että ihmisten hyvinvointia, oppimiskykyä ja stressinsietokykyä. Uskomme myös, että hyvät tunnetaidot hevosten kanssa työskenneltäessä ja harrastaessa ehkäisevät tehokkaasti onnettomuuksia ja vaaratilanteita.

Kirja koostuu teoriatiedosta, esimerkkitarinoista, konkreettisista harjoituksista ja tunnetaito-ohjeista.

Katariina Alongi os. Kaartinen (s.1967) on FM, liikunnanohjaaja ja elämäntaidonvalmentaja, joka työskentelee ratsastusvalmentajana ja nuorisokirjailijana. Parhaiten Katariina kuitenkin tunnetaan hevosmaailmassa Hevonen, Opettajani-podcastistaan.

Laura Mannila (s. 1978) on psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja. Viidentoista vuoden tauon jälkeen hän palasi aikuisiällä hevosten ja ratsastuksen pariin ja huomasi kehopsykoterapian oppien olevan suoraan sovellettavissa myös hevosmaailmaan.