Varastossa

Ukrainan sota – Taistelu vapaudesta

Ilkka Enkenberg

38,00 
ISBN

9789523735194

Kirjailija

Ilkka Enkenberg

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2022

Sivumäärä

384

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kirja kertoo sodan intensiivisen alkuvaiheen tapahtumat eri rintamilta ja liittää ne sekä yksittäisten ihmisten kokemuksiin että kansainvälisen politiikan näyttämöille.

Millaista oli tiedustella venäläisten asemia vallatussa ukrainalaiskaupungissa? Entä millaista oli lähteä pakoon piiritetystä Mariupolista?

Venäjä hyökkäsi naapurinsa Ukrainan rajan yli 24. helmikuuta ja käynnisti sodan, jollaista ei ole Euroopassa nähty lähes 80 vuoteen. Käynnissä on meidän aikaamme monin tavoin määrittelevä konflikti, jossa on vahva kylmän sodan kaiku. Yllättäen käynnistynyt hyökkäys muistutti alusta lähtien paljolti Suomen vuosina 1939–1940 Neuvostoliittoa vastaan käymää talvisotaa. Suuresta koostaan ja materiaaliylivoimastaan huolimatta Venäjän armeija ei saavuttanut pikavoittoa, kuten ei Neuvostoliittokaan talvisodassa.

Ukrainan sota – Taistelu vapaudesta kertoo sodan intensiivisen alkuvaiheen tapahtumat eri rintamilta ja liittää ne sekä yksittäisten ihmisten kokemuksiin että kansainvälisen politiikan näyttämöille. Kirjassa on runsas kuvitus.

Jokaisen sotakuukauden avaavat yhteenvetoaukeamat ja kartat auttavat lukijaa saamaan selkeän kuvan sodan kulusta.