Varasto loppu

Venäjä ja minä - Näkemyksiä ja kokemuksia naapureiden sillalta

Esa Seppänen

38,00 
ISBN

9789523732179

Kirjailija

Esa Seppänen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

maaliskuu 2021

Sivumäärä

280

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tervetuloa retkelle Venäjälle ja venäläisyyteen!

Esa Seppänen:
”Tällä kertaa olen kirjoittanut uuden kirjan, joka kertoo suhteestani Venäjään, venäläisyyteen ja venäläisiin koko elämäni ajalta pikkupojasta lähtien. Käytän tietenkin hyväkseni julkaistuja teoksiani ja niihin liittyvää aineistoa, mutta paljon on koossa muistissani ja paperilla kokonaan uuttakin materiaalia.

Poimin tämän uuden kirjan tekstiin ajatuksia ja kokemuksia syventäen ja ajantasaistaen mielipiteitä ja näkökulmia. Näillä eväillä lähdin rakentamaan tätä kirjaa asemoituen suuren Venäjän rinnalle pienenä, uteliaana yksilönä, mutta en koskaan Venäjään ja venäläisyyteen välinpitämättömästi suhtautuneena, kyllästyneenä tai pettyneenä minuna. Tämä kirja on siis omalla tavallaan koottu tarina kaikesta siitä, mitä Venäjä, venäläisyys, venäjän kieli ja kulttuuri on minulle elämässäni merkinnyt eikä lakkaa merkitsemästä – sen tässä Teille kaikille lukijoilleni lujasti vakuutan.”

Esa Seppänen (s. 1933 Helsinki), everstiluutnantti evp, valtiotieteiden tohtori, on Neuvostoliiton ja Venäjän asiantuntija, joka toimi Puolustusvoimien palveluksessa. Tuona aikana hän toimi mm. presidentti Urho Kekkosen adjutanttina. Hän on kirjoittanut useita teoksia Venäjästä ja venäläisyydestä eri teemojen pohjalta, pääasiassa historian, politiikan, kansan ja kansalaisten näkökulmasta: Avaran sielun anarkia. Voiko venäläisyyttä ymmärtää (2002); Venäjä – vanha tuttu vaan niin vieras. Suomen naapurikuvan todet, luulot ja harhat (2010; Venäjä – myyteille kyytiä! (2012) sekä Venäjä tienhaarassa (2014). Tämän vuosituhannen teoksista ensimmäinen, vuonna 2000 julkaistu Kuuma elokuu 1991, Musta lokakuu 1993 – Suomalaiset vallankaappausten melskeissä kertoo kokemuksistamme historiallisen mullistuksen keskellä, jolloin suuri ja mahtava sosialistinen Neuvostoliitto muuttui demokratiaan ja markkinatalouteen pyrkiväksi Venäjäksi.

Hän on myös kirjoittanut presidentti Urho Kekkosen ja neuvostojohtajien
henkilökohtaisia suhteita käsitteleviä kirjoja: Miekkailija vastaan Tulivuori. Urho Kekkonen ja Nikita Hruštšov 1955 – 1964, Itäsuhteiden kolmiodraama. Kekkonen – Brežnev – Kosygin 1960 – 1980 (2007) sekä UKK:n syvä jälki. Perintö vai painolasti? (2009) ja Idänkaupan isäntä (2011), jotka käsittelevät kaikki tavalla tai toisella Neuvostoliittoa, Venäjää, venäläisyyttä ja venäläisiä ihmisiä.