Varastossa

Vesiviljely

Heikki Seppänen, Jaana Laitinen, Jyrki Komulainen

35,00 
ISBN

9789523731196

Kirjailija

Heikki Seppänen, Jaana Laitinen, Jyrki Komulainen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2020

Sivumäärä

160

Paino 510 g
Mitat 206 × 148 × 23 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Vesiviljely eli hydroponics tarkoittaa kasvien kasvattamista ilman multaa. Se on ikivanha viljelytapa, jonka hyödyt on taas huomattu.

Voit kasvattaa vesiviljelyssä esimerkiksi yrttejä, salaatteja, tomaatteja, chilejä, kurkkuja, munakoisoja tai huonekasveja, mitä vain, jopa kaktuksia. Sitä voi harrastaa sisällä, parvekkeella tai kasvihuoneessa. Todellista lähiruokaa ja mahdollista myös kaupungissa!

Vesiviljelyssä kasvit kasvavat nopeammin ja tuottavat suuremman sadon kuin mullassa. Samalla suojelet ympäristöä, sillä vesiviljelyssä luontoon ei leviä lannoitteita etkä tuhlaa kasteluvettä. Kun siirrät huonekasvit vesiviljelyyn, ne eivät enää tuuperru kuivuuteen tai liikakasteluun. Vesiviljely on
myös edullista, kun rakennat laitteet itse. Oppaasta näet ohjeet simppelien laitteiden rakentamiseen. Se neuvoo vesiviljelyn vaiheet ja niksit siemenestä satoon.

Opas perustuu hortonomi Heikki Seppäsen osaamiseen ja kokemukseen. Hän on harrastanut vesiviljelyä pian 20 vuotta. Tekstin on kirjoittanut toimittaja, kasviharrastaja Jaana Laitinen.