-61%

Varastossa

Villiä vegeä

Sami Tallberg, Katariina Vuori

15,00  38,00 
ISBN

9789522209795

Kirjailija

Sami Tallberg, Katariina Vuori

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

helmikuu 2015

Sivumäärä

160

Paino 800 g
Mitat 266 × 217 × 16 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Villiä vegeä kattaa samaan pöytään modernin kasvisruoan ja suomalaisen designin herkulliseksi kokonaisuudeksi. Muotoilun juuret löytyvät usein luonnosta ja kirjaan valittujen esineiden tarinat pohjustivat villiyrttikokki Sami Tallbergin vihreän makumatkan, joka istuttaa kotimaiset, puhtaat ja herkkäaromiset villiyrtit ja kasvikset suomalaisen muotoilun kaikkiruokaiseen maailmaan. Kirjassa esitellään 45 suolaista ja makeaa kasvisruokareseptiä; siirtolapuutarhassa nautitaan sukat makkaralla kermaista kirsikkaunelmaa, polun päässä rönsyilee villiyrttikimara ja kannon pinnalla helmeilee salmiakki. Resepteissä käytetyt villiyrtit ovat tuttuja Tallbergin Villiyrttikeittokirjasta. Katariina Vuori vapautti esineet leikkimään ruoalla ja keräsi niiden tarinat. Valokuvaaja Tommi Anttosen upeissa kuvissa raaka-aineet ja design-esineet heräävät eloon ennennäkemättömällä runsaudella. Olkaa hyvä, villiyrttejä, vegeä ja designia – nautintoaineita kaikille aisteille! Keittiömestari Sami Tallberg on työskennellyt jo toistakymmentä vuotta alan merkittävissä ravintoloissa ympäri maailman keräten kokemuksia villiyrttien käytöstä ruoissa. Villiyrttejä tarjoillaan nykyään myös maailman tunnetuimmissa ravintoloissa ja niiden kotikäyttö on lisääntynyt lukuisissa maissa. Innoituksen villiyrttien hyödyntämiseen Tallberg sai englantilaiselta luonnonantimien ammattimaiselta kerääjältä Miles Irvingilta työskennellessään Lontoossa. Sami Tallberg on työskennellyt monissa ravintoloissa, kuten Careliassa ja Signessä. Hän on myös pitänyt omaa villiyrttejä suoraan ravintoloille myyvää yritystä. Hän on toiminut Tertin kartanossa yrttipuutarhassa ja pitänyt siellä ja muualla Suomessa villiyrttikursseja. Tallberg on nostanut uudella tavalla esiin Suomen luonnon ja omaleimaisen suomalaisen puhtaan villin luonnon ruokakulttuurin mahdollisuudet. Tällä hetkellä Sami Tallberg tekee tilaustöitä ja catering-palveluja tilauksesta sekä kirjoittaa kirjoja villiyrteistä, muista villin luonnon antimista sekä ruokakulttuurista. Katariina Vuori on kirjailija-toimittaja. Vuori on koulutukseltaan arkeologi ja hän harrastaa mm. erikoisten keittokirjojen keräämistä ja saunassa kokkaamista.