Varastossa

Antti Vahtera - Monessa liemessä keitetty

Markku Heikkilä

36,00 
ISBN

9789523737358

Kirjailija

Markku Heikkilä

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

toukokuu 2024

Sivumäärä

240

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tässä kirjassa käydään Antti Vahteran uran vaiheiden myötä läpi kiinnostavia, hauskoja ja joskus surkuhupaisiakin  sattumuksia ravintolamaailmassa ja kuvaillaan vauhdikkaasti alan muutosta.

 

Kokille sattuu ja tapahtuu. Antti Vahtera on monessa liemessä keitetty, mutta silti yhä liekehtivä alan mestari. Hän on yksi niistä kokeista, jotka tekivät kokkaamisesta muotiammatin, ravintolasyömisestä trendikästä ja tuulettivat suomalaista keittiötä kansainvälisin vaikuttein. Tv-hitti Kokkisota oli suunnannäyttäjä ja Antin lukuisat  ruokakirjat jo klassikkoja.

Tässä kirjassa käydään Antti Vahteran uran vaiheiden myötä läpi kiinnostavia, hauskoja ja joskus surkuhupaisiakin  sattumuksia ravintolamaailmassa ja kuvaillaan vauhdikkaasti alan muutosta. Oppipoika sai kyytiä 70-luvulla, selviytyi Moskovan ruokapulasta suurlähetystön keittiössä 80- luvulla ja nousi maineeseen Bocus d´Or -kilpailijana 90 -luvulla. Oma ravintola vuosituhannen alussa oli ainakin kymmenen vuotta aikaansa edellä. Pitkä ura seurapiirien personal chefinä on tutustuttanut herroihin ja joihinkin narreihinkin.

Vauhdikkaan elämäntarinan mausteeksi on kirjassa ripoteltu ruokaohjeita matkan varrelta.

Teoksen on Antin kanssa kirjoittanut tuttu turkulainen mediapersoona ja tietokirjailija Markku Heikkilä, jolla on paitsi luistava kynä, myös hyvä ruokahalu.