Varastossa

Atooppinen ihottuma - Kokonaisvaltainen hoito

Heikki Laatikainen

44,00 
ISBN

9789523735811

Kirjailija

Heikki Laatikainen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

helmikuu 2023

Sivumäärä

316

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

”Atooppinen ihottuma – kokonaisvaltainen hoito” on tietokirja, joka käsittelee laajasti atooppisen ihottuman hoitoa.

Erityisesti luonnollisia hoitoja käydään kokonaisvaltaisesti läpi tutkimusviitteisiin pohjautuen.Teoksessa kuvataan muun muassa useiden sisäisten tekijöiden, kuten stressin, ruokavalion, suoliston hyvinvoinnin ja tunteiden, sekä atooppisen ihottuman välisiä yhteyksiä. Kirjassa esitetään myös esimerkiksi ulkoiseen ihonhoitoon, auringonvalon vaikutuksiin ja lisäravinteisiin liittyviä tutkimuksia sekä tarjoillaan lukijalle käytännön vinkkejä monipuolisesti. Kirja sisältää yli 1 400 lähdeviitettä.

Atooppisen ihottuman yleisyys on noin 10-20 % lapsilla ja 10 % aikuisilla. Aikuisista jopa 25-30 % on sairastanut atooppista ihottumaa jossain vaiheessa elämää, joten voidaan puhua suuresta määrästä ihmisiä.

Useiden tutkimusten mukaan noin 50 % atooppisesta ihottumasta kärsivistä henkilöistä tai ihottumasta kärsivien lasten vanhemmista käyttää vaihtoehtoisia hoitomuotoja iho-oireisiin, joten tälle tiedolle on paljon kysyntää. Atooppiseen ihottumaan liittyvistä vaihtoehtoisista hoitomuodoista on saatavilla paljon tietoa ja tutkimuksia, mutta tieto on ikään kuin ”levällään” ja sitä on tarkasteltu usein suppeasta näkökulmasta. Tämä kirja tuo kattavasti tähän liittyvän tiedon yhteen.

Kirjassa käydään läpi myös muita ekseemasairauksia ja atooppisen ihottuman tavanomaista hoitoa sekä siihen liittyviä haasteita.

Heikki Laatikainen on atooppisen ihottuman kokonaisvaltaiseen hoitoon perehtynyt fysioterapeutti, joka on työskennellyt pitkään personal trainerina. Omakohtaiset kokemukset atooppisen ihottuman tavanomaisen hoidon rajallisuudesta saivat hänet selvittämään perusteellisesti muiden hoitomuotojen vaikutuksia ja syventymään niihin liittyviin tutkimuksiin. Kirjoittaja on paneutunut kyseiseen aiheeseen perusteellisesti useiden vuosien ajan.”