Varastossa

Brasserie - Reseptejä Pariisista

Prisca Leclerc

38,00 
ISBN

9789523736269

Kirjailija

Prisca Leclerc

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

lokakuu 2023

Sivumäärä

248

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Oodi ranskalaiselle ravintolakulttuurille ja sen klassikkoresepteille.

Brasserie-keittokirja avaa brasserie-ravintoloiden merkitystä ranskalaiselle ruokakulttuurille. Kirjaan on kerätty pariisilaisten klassikkoravintoloiden rakastetuimmat reseptit.

Keittokirja tarjoaa nautintoa kaikille aisteille. Santeri Stenvallin kuvat henkivät autenttisuutta ja tunnelmaa kuljettaen lukijan pariisilaisten katujen ja ravintolakeittiön kautta suoraan ravintolapöytään. Ranskassa syntyneen kokki, ruokatuottaja Prisca Leclercin reseptiikka
saattelee kotikokkaajan kädestä pitäen täydellisten makuelämysten äärelle.

• Miten tehdään coq au vin, jossa kastike on
juuri oikean paksuista ja maku monivivahteinen?
• Miten purjosta saa suussasulavan makeaa?
• Miksi brasseriessa tarjottavan profiterollesjälkiruoan suklaakastike on silkkisen täyteläistä ja ravintolat siitä niin ylpeitä?

Kirjan reseptien tärkein ainesosa on rakkaus hyvään ruokaan ja lukijalta vaaditaan vain halu kehittyä kotikokkina.
Kastikemuijaksi itseään tituleeraava suomalais-ranskalainen Prisca ei tiedä mitään parempaa kuin pyyhkäistä hyvän aterian viimeiset kastikkeet kuohkealla ja rapeakuorisella patongin palalla.

Saucer l’assiette avec du pain, c’est du savoir vivre!