Paikanvaraus
Tulossa

Brasserie - Keittokirja

Prisca Leclerc

38,00 
ISBN

9789523736269

Kirjailija

Prisca Leclerc

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2023

Sivumäärä

200

Esittely

Brasserie-keittokirja on oodi ranskalaiselle ravintolakulttuurille ja klassikkoresepteille.

Brasserie-keittokirja avaa Brasserie-ravintoloiden merkitystä ranskalaiselle ruokakulttuurille. Kirjaan on kerätty pariisilaisten klassikkoravintoloiden rakastetuimmat reseptit.

Muhkea keittokirja tarjoaa nautintoa kaikille aisteille. Santeri Stenvallin kuvat henkivät autenttisuutta ja tunnelmaa, kuljettaen lukijan pariisilaisten katujen ja ravintolakeittiön kautta suoraan ravintolapöytään. Ranskassa syntyneen Prisca Leclercin reseptiikka taas saattelee kotikokkaajan kädestä pitäen täydellisten makuelämysten äärelle.

• Miten tehdään coq au vin, jossa kastike on juuri oikean paksuista ja maku monivivahteinen?
• Miten purjosta saa suussa sulavan makeaa ja kuinka täydelliseltä se maistuukaan itse tehdyn parmesaanimajoneesin kanssa?
• Miksi melkein jokaisessa Brasseriessa tarjottavan profiterolles-jälkiruoan suklaakastike on silkkisen täyteläistä ja ravintolat siitä niin ylpeitä?

Kirjan reseptien tärkein ainesosa on rakkaus hyvään ruokaan ja lukijalta vaaditaan vain halu kehittyä kotikokkina. Kirjan ruoat voi valmistaa kuka vain tavallisena viikonloppuna, jopa arki-iltana, mutta ne taipuvat myös juhlaan. Raaka-aineet löytyvät suomalaisista marketeista ja toreilta.

Prisca Leclerc on ranskalais-suomalainen kokki, keittokirjailija ja ruoan moniammattilainen. Hän on tehnyt reseptiikkaa aikakauslehtiin ja kaupallisille toimijoille noin kymmenen vuoden ajan. Leclerc on toiminut myös ruokatuottajana tv-ohjelmissa ja videotuotannoissa.

Priscan ranskalaiset juuret näkyvät hänen rakkaudessaan ranskalaiseen, klassiseen keittotekniikkaan. Hän pitää tärkeänä selkeiden perusmakujen vaalimista ja konstailemattomuutta. Kastikemuijaksi itseään tituleeraava Prisca ei tiedä mitään parempaa, kuin pyyhkäistä hyvän aterian viimeiset kastikkeet kuohkealla ja rapeakuorisella patongin palalla, vaikka se ei olekaan täysin etiketin mukaista.

Saucer l’assiette avec du pain, c’est du savoir vivre!