Varastossa

Bruce Springsteen - Born to dream - 50 vuotta pomon matkassa

Alison James

38,00 
ISBN

9789523737730

Kirjailija

Alison James

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

maaliskuu 2024

Sivumäärä

160

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Bruce Springsteen on kulkenut tietään rockmaailman huipulla yli puoli vuosisataa.

Artistin yli 20 studiolevyn kaari kantaa 70-luvun alkupuolen debyyttialbumista Greetings from Asbury Park, N.J. coverbiisejä tulkitsevaan soololevyyn Only the Strong Survive vuodelta 2022. Springsteen on omistanut elämänsä musiikin tekemiselle ja yhteiskunnallisesti kantaa ottavien laulujen kirjoittamiselle.

Tässä teoksessa tarkastellaan hänen koko musiikillista uraansa. Siinä käydään läpi, millaisia musiikillisia vaikutteita hän on saanut ja miten hänen oma taustansa on muokannut hänen lauluntekoaan.

Springsteenin levyt heijastelevat syvällä ihmisen sisimmässä vellovia intohimoja ja huolia. The River ja Nebraska avaavat amerikkalaisen työläisen asemaa, Tunnel of Love vie syvällisiin ihmissuhdepohdintoihin, Darkness on the Edge of Town tuskailee elämän näköalattomuutta ja Born In the U.S.A. purkaa sapekasta kiukkua.

Teoksessa esitellään harvinaista muistoesineistöä ja kuva-aineistoa Springsteenin uralta. Lisäksi siinä tuodaan valokeilaan Springsteenin kanssa valtaosan hänen urastaan kulkeneen E Street Bandin jäsenet, kuten kitaristit Steven van Zandt, Nils Lofgren ja Patti Scialfa, kosketinsoittajat Danny Federici ja Roy Bittan, basisti Garry Tallent, rumpali Max Weinberg ja saksofonisti Clarence Clemons.