Varastossa

Informaatiosota - taistelu mielistä

Harri V. Hietikko

38,00 
ISBN

9789523736443

Kirjailija

Harri V. Hietikko

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2023

Sivumäärä

256

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kuvittele, että jonain tavallisena arkiaamuna puhelimeesi ilmestyy tekstiviesti. Näytölle avautuva ilmoitus on lähetetty viranomaisen nimissä ja se väittää maamme puolustusvoimien suorittaneen edellisenä yönä maihinnousun Ahvenanmaan demilitarisoidun maakunnan alueelle. Myös muut perheesi jäsenet saavat samanlaisen viestin tästä ennaltaehkäisevästä toimenpiteestä.

Samaan aikaan verkossa alkavat kiertää sekavat videoklipit, joissa suomalaiset sotilaat ampuvat Maarianhaminassa miehitystä rauhanomaisesti vastustavan mielenosoittajan. Avatessasi television näet suoran lähetyksen, jossa helikopterilla paikan päälle lähetetty Yleisradion toimittaja seisoo keskellä Maarianhaminaa, jossa ei ole jälkeäkään sotilaista tai mielenosoittajista. Sitten televisioruudun alareunassa alkaa liikkua tekstinauha, jonka mukaan kaksi tunnistuslennolla ollutta ilmavoimien hävittäjää on ammuttu alas Porvoon edustalla.

• Mistä on kyse ja mitä oikeasti on tapahtunut?
• Mitkä viestit ovat totta ja mihin voi luottaa?

Informaatiosota – taistelu mielistä on välttämätön perusteos jokaiselle nykypäivän informaatiovaikuttamisesta kiinnostuneelle. Se kuvaa monipuolisesti ja asiantuntevasti informaativaikuttamisen teoriaa ja käytännön tekniikoita.

Tämä ajankohtainen kirja opettaa myös lukuisien, tuoreiden esimerkkien avulla tunnistamaan ja analysoimaan propagandaa ja disinformaatiota sekä käsittelee informaatiovaikuttamisen vastatoimia.

Harri V. Hietikko on kirjallisuuden moniottelija, hallintotieteiden tohtori, aktiivireserviläinen ja kouluttaja. Hänen edellinen sotahistoriaa käsitellyt teoksensa, Someri – Jatkosodan saaritaistelu (Readme.fi), ilmestyi syksyllä 2022 ja oli arvostelumenestys.