Tulossa

Islanti - Hevosten saari

Johanna Vaurio-Teräväinen, Sanna Elfing

38,00 
ISBN

9789523737662

Kirjailija

Johanna Vaurio-Teräväinen, Sanna Elfing

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

huhtikuu 2024

Sivumäärä

160

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tervetuloa mukaan kiehtovaan Islantiin

Islanti – Hevosten saari -kirja katsoo tätä ainutlaatuista saarta, sen luontoa ja elämän rytmiä saaren omien hevosten näkökulmasta. Hevoset elävät siellä osana laumaansa tiiviissä yhteydessä ympäröivään luontoon.

Vuoden kierto rytmittää elämää, ja valon voimakas vaihtelu ja säiden ankaruus muokkaa hevosia. Luontaisesti nämä hevoset ovat ihmistä kohtaan ystävällisiä ja uteliaita, ja lauma koulii nuorista hevosista myös sosiaalisesti älykkäitä. Eläinten ja ihmisten elämä saarella nivoutuu yhteen, ja tämä vuorovaikutus kiehtoo ihmisen mieltä.

Hevoset ovat myös merkittävä elinkeino Islannille. Kun hevosia myydään ulkomaille, niiden elämänmuutos saarelta pois muuttaessaan on valtava. Ympäröivä tila, lauma, ravinto ja ihmisten läsnäolo niiden elämässä muuttuvat kaikki. Kirja auttaa näkemään muutoksen merkitystä eläinten kannalta ja on nöyrä kunnianosoitus hevosten sopeutumiskyvylle uuteen.

Kirjan tekijät ovat vuosien aikana ja eri vuodenaikoina kiertäneet Islantia seuraten ja valokuvaten saaren hevosten elämää. He jakavat nyt matkoiltaan pieniä kuvallisia tarinoita, jotka kuvastavat hevosten suhdetta synnyinmaahansa. Nämä kuvat ja tarinat välittävät lukijoille eläinten, ihmisten ja luonnon välisen syvän yhteyden tunteen. Kurkistukset hevosten omaan maisemaan auttavat myös ymmärtämään niiden elämänmuutosta mantereelle muuttaessaan.