Tulossa

JUHLA! C'est parti!

Merja Naumanen, Piia Perttilä

38,00 
ISBN

9789523730489

Kirjailija

Merja Naumanen, Piia Perttilä

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

lokakuu 2021

Sivumäärä

256

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tällaista ruokakirjaa ei ole vielä tehty. Värikäs, tyylikäs ja rennosti taiteellinen keittokirja, joka palvelee innokkaita kotikondiittoreita ja –kokkeja sekä ideoita etsiviä ammattilaisia. Kirjan maailmaa on inspiroinut Marie Antoinette elokuva, jossa dramaattisesta elokuvan lopusta huolimatta pidettiin loisteliaita juhlia. Kuvien linja noudattelee tätä maailmaa. Reseptejä kirjassa on lähes 100!

• Macaronsit. Resepteistä löytyy sekä makeita, että suolaisia macaronseja. Suolaisista macaronseista ei ole tätä ennen reseptiikkaa Suomessa tietääksemme tehty. Makeiden macaronsien täytteissä on käytetty omaperäisesti mielenkiintoisia makuyhdistelmiä – myös cocktailien makuja kuten esimerkiksi cosmopolitan, mojito ja aperol spritzer. Drinkkimacaronsit tulevat olemaan uusi hitti lei- vosmaailmassa.

• Kakut. Näyttäviä, maukkaita, herkullisia kakkuja, joiden koristeet ovat taidolla valmistettu, mutta eivät mahdottomia valmistaa kotikondiittoreidenkaan keittiöissä.

• Cocktailtuotteet. Käsin syötävät cocktailtuotteet ovat niin ylioppilas- ja rippijuhlien, häiden, syntymäpäivien kuin yritystapahtumienkin trendikästä tarjottavaa. Tuotteet ovat kauniita, makuyhdistelmät yllättäviä, maukkaita ja houkuttelevasti esille laitettuja.

• Cocktailit ja moctailit. Cocktailien ja mocktailien tulemisesta on puhuttu jo vuosia. Cocktailbaarien lisäksi näyttäviä juomasekoituksia halutaan tehdä kotona ja tarjota vieraille. Valmistamme nämä juomat ylenpalttisen hienoilla koristeilla ja raikkailla makuyhdistelmillä.

• Tieto-osio. Jokaisen osion alussa lukijalle tarjoillaan ytimekäs ja innostava tietopaketti, josta saa vinkit ja taustat kyseisen osion tuoteperheestä ja niiden valmistamisesta.

Kirja on tehty kahden kondiittorin rennolla ja runsaalla otteella. He tapasivat toisensa kondiittorin tutkintoa suorittaessaan ja huomasivat, että molempien omaperäiset, värikkäät ja luovat ideat kohtasivat heti.

Merja Naumanen: On tehnyt pitkän uran ruokamaailmassa. Merja pyörittää omaa Aperidiiva catering-yritystä, joka on erikoistunut näyttäviin cocktail-tuotteisiin ja tyylikkäisiin tapahtumiin. Työssään häntä inspiroi yhdistää vaikutteita ranskalaisista, italialaisista ja espanjalaisista cocktail-tuotteista suomalaisiin hienoihin raaka-aineisiin. Hän on intohimoinen kotikokki ja reseptien kokeilija ja ystävät pääsevätkin usein kokemaan rentoja juhlia karjalaisella vieraanvaraisuudella.

Piia Perttilä: On intohimoinen kondiittori niin työssään kuin vapaa-ajallakin. Oppia on kertynyt vuosien varrella myös kondiittorin opintojen, sekä monipuolisen ja vaativan kondiittorin työn kautta. Piiaa inspiroi työssään ranskalaisen keittiön opit, mutta omassa keittiössä mukana saa olla myös ripaus hulluutta ja mielikuvitusta. Työskentelyn keittiössä ei tarvitse olla niin vakavaa!

Kirjan kuvaaja on luova, taiteellinen ja paljon ruokastailauksia tehnyt Sarianne Solio.