Paikanvaraus
Tulossa

Kalle Rovanperä — Mestarin tarina

Juha Kanerva

36,00 
ISBN

9789523736658

Kirjailija

Juha Kanerva

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

syyskuu 2023

Sivumäärä

256

Esittely

Kalle Rovanperä on yksi suomalaisen urheilutaivaan kirkkaimpia tähtiä.

Hän voitti kaudella 2022 rallin maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana – 22-vuotiaana. Hän kaasuttelee Toyotallaan vauhtia, joka on tuonut menestystä ja kerännyt ihailua ympäri maailmaa.

Mestarin tarina on henkilökuva nuoresta kuskista, mutta kirjassa käydään läpi myös hänen perheensä autourheiluinnostus. Isä Harri Rovanperä ajoi rallin MM-sarjassa vuosina 1993−2006 ja nousi 15 kertaa palkintopallille. Vanhempien tuki on ollut olennaisen tärkeää Puuppolan kylässä Keski-Suomessa kasvaneen nuorukaisen sensaatiomaiselle nousulle lajin eliittiin.

Kirjasta löytyy katsaus suomalaisen ralliautoilun aikaisempiin suurhahmoihin. Lisäksi analysoidaan, miksi juuri Suomesta on tullut erinomaisia ratinkääntäjiä ja millaisia ominaisuuksia vaaditaan maailmanmestariksi yltämiseen.

Kirjoittaja Juha Kanerva on urheilutoimittaja, tietokirjailija ja Jälkihiki-ohjelman vakiopanelisti. Hän on seurannut Rovanperän uraa alusta alkaen. Juha Kanerva on kirjoittanut mm. suureksi myyntimenestykseksi nousseen Teemu Pukki –
Koko tarina -kirjan. Hänen ja Vesa Tikanderin laatima Urheilulajien synty valittiin Vuoden urheilukirjaksi 2012.