Paikanvaraus
Tulossa

Kehopieteetti - Pidemmän iän salaisuus

Johannes Miettinen

38,00 
ISBN

9789523738126

Kirjailija

Johannes Miettinen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2024

Sivumäärä

304

Esittely

Yhä useampi ja nuorempi ihminen on monisairas. Ihmisen odotettavissa oleva elinikä on joillakin alueilla kääntynyt jo laskuun.

Uusimpien arvioiden mukaan joka toinen tänä päivänä syntynyt ihminen tulee sairastumaan syöpään. Syövän yleistymistä ei voida enää selittää sattumalla. Myöskin autoimmuunisairaudet yleistyvät.

Mistä modernin aikakautemme jatkuvasti yleistyvät sairaudet johtuvat? Löytyykö idiopaattisina pidettyjen sairauksien taustalta sittenkin juurisyy? Aiheuttavatko lääkkeet lisää sairauksia? Kirja vastaa näihin koko elolliseen elämään liittyviin kysymyksiin lähestyen ongelmia ratkaisukeskeisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Tutkin kirjassani eri näkökulmista ihmisen terveyden ja sairauden välistä rajapintaa, joka on vahvasti kytköksissä luonnon monimuotoisuuteen.

Kirja auttaa lukijaa hahmottamaan tätä kokonaisuuutta yhä enemmän sirpaloituvan tietotulvan keskellä. Rakennan tiedon portaita ja siltoja kokonaisia ekosysteemeitä koskevien ongelmien välille. Kirja sitoo lääketieteeseen ja ympäristötieteisiin liittyvän tiedon laajempaan kontekstiin. Ongelman keskipisteenä on tietenkin itse homo sapiens.

Emme voi pelastaa kehoamme sairauksilta pelkästään suojelemalla luontoa palan sieltä, toisen jostain muualta. Ei riitä, että muokkaamme omaa luontosuhdetta. Käsityksemme ihmisyydestä on määriteltävä kokonaan uudelleen. Kun meistä jokainen alkaa kohtelemaan omaa kehoaan hyvin, alkaa luontokin voimaan vähitellen paremmin.

Kirja sisältää lääkärin omakohtaisen tarinan sairastumisesta sekä ennen kaikkea matkan takaisin terveyden polulle. ”Luulin eläneeni terveellisesti, kunnes totuus paljastui.”

Kirja johdattaa lukijan aikamatkalle tulevaisuuteen interbiologisesti kaikkien kannalta parempaan elämään.

On sinusta itsestäsi kiinni kuinka kaukana tulevaisuus on. Ei ole sama millä junalla matkustat, vaikka lopulta me kaikki jäämme pois kyydistä samalla asemalla.

Johannes Miettinen on suomalainen ympäristötietoinen lääkäri. Pitkän lääkärin uransa aikana hän on kohdannut potilaan kymmeniä tuhansia kertoja.