Tulossa

Kenttätykistörykmentti J jatkosodassa

Jarkko Järvinen

36,00 
ISBN

9789523736801

Kirjailija

Jarkko Järvinen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2023

Sivumäärä

208

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kenttätykistörykmentin matka Kuusamosta Kiestinkiin ei ole tavallinen sotaromaani, vaan ennemminkin dokumentaarinen matka Ryhmä J:n, myöhemmin Divisioona J:n sotatapahtumiin jatkosodan alusta Kuusamosta Kiestingin – Louhen korpiin, aina kesään 1942 saakka, jolloin Divisioona J hajotettiin.

Sotaromaanit vilisevät outoja paikannimiä – Etanakukkula, Piiskatykkisuo, Kuolemankukkula tai vaikkapa Lohivaara. Missä nämä taistelupaikat olivat? Keitä siellä taisteli ja miten kävi?

Avaan lukijalle vähän isomman ”ikkunan” Kiestingin, Louhen taisteluihin, joista useissa sotaromaaneissa kerrotaan. Nyt vien nuo taistelut kartalle, piirrettyinä sotapäiväkirjojen peitepiirroksista, värillisiksi operatiivisiksi kartoiksi, joiden mukana pääset III Armeijakunnan sotatoimiin paremmin sisälle.

Kirjassa seurataan Ryhmä J:n etenemistä yli Sohjanajoen ja Tuoppajärven, taistellaan niin Kiestingin ja Louhen tien moteissa, Jelettijärven korvissa ja loppuselvittelynä käydään ankara, noin kuukauden kestänyt suurtaistelu III Armeijakunnan pohjoissiivellä – Taistelu, joka tunnetaan nimellä ”Kiestingin Kelirikkotaisteluna”.

Sotaonni on joskus pienestä kiinni. Se voi olla vain yksi vaatimaton viesti, jolla pelastetaan kokonaisia divisioonia pahasta pinteestä tai sitten yksi harhalaukaus takamaastoon, jossa se niittää kylmää satoaan… Tervetuloa sotatantereille!