Tulossa

Lapaskirja

Iris Tanttu

35,00 
ISBN

9789523734012

Kirjailija

Iris Tanttu

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

Tammikuu 2022

Sivumäärä

200

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kirja sisältää 20 kirjoneulelapasmallia, jotka ovat saaneet innoituksensa erilaisissa pihapiireissä ja puistoissa liikkuvista linnuista. Jotkut lajit ovat näiden ympäristöjen tuttuja vakiovieraita, toiset hieman satunnaisempia läpikulkijoita. Jotta lapasmallien takaa löytyvien lintujen elämään voi kurkistaa hieman lähemmin, on jokaisen mallin ohessa myös sarjakuva, joka esittää kunkin lintulajin arkisissa puuhissaan.

Kokoja on mallista riippuen sekä miehille, naisille että lapsille ja lisäksi lähes jokaisesta lapasmallista on myös ohje aikuisten kynsikäs- tai kämmekäsversioon. Neulottavaa löytyy eritasoisille kirjoneulojille mutta kirjan neulemallit vaativat kuitenkin kirjoneuleen alkeiden osaamista. Ohjeet ovat vaikeusasteiltaan helpohkoista vaativiin (asteikolla 1-4), suurimman osan ollessa asteikon keskivaiheilla.

Iris Tanttu on erä- ja luonto-opas sekä taiteen maisteri (tekstiilitaide), jonka käsityöinnostus ja luonto- ja lintuharrastus on saanut alkunsa jo lapsena. Lapsuudenkodin pihapiirin lintujen ihmettely sekä lapsuuden vuosia kestänyt lemmikkilintuharrastus ovat olleet tärkeä ja rakas osa kasvuvuosia. Nuorena kurssilla opittu kehruutaito on ohjannut kiinnostusta vahvasti myös lankojen ja neulomisen pariin. Sittemmin linnut ovat aiheena siirtyneet yhä enemmän erilaisiin luonnosvihkoihin, kirjoneuletilkkuihin ja muihin tekstiilikokeiluihin, ja materiaalia sekä ideoita onkin vuosien mittaan kertynyt pöytä- ja tilkkulaatikkoon paljon. Tämän materiaalin pohjalta on syntynyt tämä lintuaiheinen esikoisneulekirja.