Varastossa

Luonnon lumo

Petteri Saario

35,00 
ISBN

9789523216655

Kirjailija

Petteri Saario

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Paino 610 g
Mitat 207 × 149 × 21 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kirja luonnon hämmästyttävästä vaikutuksesta hyvinvointiimme ja terveyteemme.

Matka sykähdyttävään pohjoiseen luontoon ja hieman kummalliseen ihmisluontoon. Henkilökohtainen ja koskettava kertomus merestä, Saimaasta, Lapista ja rajaseudusta.

Kirja luonnon hämmästyttävästä vaikutuksesta hyvinvointiimme ja terveyteemme. Herättelevä ja väkevästi luonnon puolesta kantaa ottava. Lukemisen jälkeen on pakko lähteä ulos.

Petteri Saario on yli neljännesvuosisadan jatkuneen dokumenttiohjaajan ja luontoelokuvaajan uransa aikana kuvannut ja ohjannut yli kaksikymmentä dokumenttielokuvaa sekä lukuisia ihmisen ja luonnon suhteesta kertovia dokumenttisarjoja, kuten Erämaan lumo, Jokiemme ja Järviemme helmet ja Veden saartamat -televisiosarjat.

Saarion dokumentit ovat olleet sekä katsojien että arvostelijoiden mieleen. Ne ovat keränneet kymmeniä miljoonia televisiokatsojia Suomessa ja ulkomailla ja niitä on palkittu useilla merkittävillä koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla. Hän on toiminut myös muun muassa ympäristötoimittajana ja luonnonsuojelujärjestön pääsihteerinä.

Petteri Saarion dokumenteille ominaista on ihmisen ja luonnon muuttuvan ja ristiriitaisenkin suhteen tarkastelu. Hänen otteensa on usein henkilökohtainen, filosofinenkin.

”Olen dokumenttiohjaaja ja luonnon elokuvaaja. Ennen muuta koen itseni kuitenkin uteliaaksi ja etuoikeutetuksi luonnon ja ihmisluonnon havainnoijaksi, ystäväksi ja puolestapuhujaksi, joka on saanut jonkinlaisen tarinankertomisen kyvyn huomenlahjanaan.”