Varastossa

Moderni metsästys – Riistalaukauksesta ruokapöytään

Juha Jormanainen

48,00 
ISBN

9789523733077

Kirjailija

Juha Jormanainen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2022

Sivumäärä

392

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kirja neuvoo lukijaansa niin metsästysaseiden, kiikaritähtäimien, patruunoiden, metsästysveitsien, kaliiperien, kuin metsästysasujen valinnassa. Se johdattaa lukijansa ballistiikan ihmeelliseen maailmaan ja opettaa erikoisvälineiden, kuten etäisyysmittareiden, ampumakeppien ja ballistiikka-appien käytön. Lukija oppii puhtaan laukaisun, tehokkaan tilanteenmukaisen ampumaharjoittelun salat ja saa oppeja ammattilaisilta pitkänmatkan laukauksiin.

Suuren suosion saavuttanut latvalinnustus käydään tarkkaan läpi niin aseiden, patruunoiden, varusteiden sekä strategioiden, taktiikkojen ja lintujen elintapojen suhteen. Onhan talvinen mustien lintujen metsästys linnustuksen kuninkuusluokka. Mukana on opas siitä, miten selviät erämaassa, jos käy huonosti.

Riistan oikea käsittely kaadon tai pudotuksen jälkeen ja oikea lihan käsittely käsitellään huolella. Metsästäjä kunnioittaa saaliseläintä käsittelemällä sen parhaalla mahdollisella tavalla. Eihän metsästys ole mitään ilman herkullista riistaruokaa. Juha neuvoo oikeat kypsennystavat eri lihoille, raakakypsytysajat ja jakaa parhaat riistareseptinsä lukijoiden käyttöön. ”Metsästys ei ole lajina sprintti, se on maraton, joka alkaa kaatolaukauksesta ja päättyy unohtumattomaan riistaillalliseen”.

Juha Jormanainen (s. 1957) on maamme tunnetuin eräkirjailija 48 julkaistulla teoksella, jotka Juha on paitsi kirjoittanut, myös kuvittanut. Juhan erikoisalaa ovat metsästys, varsinkin talvinen latvalinnustus, suurriistan metsästys, lohen soutu Namsenilla, perhokalastus, kala- ja riistaruoka sekä golf. Ruoanlaitto, kypsät viinit, kuntoilu ja puukkojen sekä veitsien taonta ja valmistus ovat vannoutuneen poikamiehen lempiharrastuksia. Fabricando fit faber.