Varastossa

Mosaiikki valloittaa

Sirpa Hämäläinen

38,00 
ISBN

9789523734623

Kirjailija

Sirpa Hämäläinen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2022

Sivumäärä

200

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tämä mosaiikkikirja tutustuttaa lukijansa monipuolisesti mosaiikkien tekemiseen idearikkaiden ja värikkäiden mosaiikkitöiden avulla. Malleja ja vinkkejä pursuava kirja inspiroi varmasti askartelijoita ja käsitöiden tekijöitä uuden harrastuksen pariin.

Kirjan ohjeiden avulla aloittelija pääsee helposti mosaiikkien kiehtovaan maailmaan ja pidemmälle edenneille mosaiikkitöiden harrastajille se tarjoaa uusia ideoita. Kirjassa käydään läpi materiaalit ja tarvikkeet ja ohjeet on kuvattu vaihe vaiheelta ja töissä käytetyt materiaalit on lueteltu selkeästi.

Teos sisältää monipuolisesti ohjeita sisustukseen ja puutarhaan, mm. mosaiikkiruukkuihin, -palloihin ja -pöytiin sekä hauskoihin mosaiikkitonttuihin ja kauniisiin pääsiäismuniin. Mikromosaiikkien ystäville löytyy ohjeet yksilöllisiin mosaiikkikoruihin. Myös kierrätys on huomioitu ja ohjeiden avulla vanhat lyhdyt ja kukkaruukut uudistuvat helposti upeiksi mosaiikkitöiksi.

Mosaiikki valloittaa -kirja ei jää hyllyyn pölyyntymään, vaan se on inspiroiva teos, johon palataan aina uudelleen ja uudelleen ja haetaan ideoita omiin mosaiikkitöihin.

Innostuksen mosaiikkeihin kirjoittaja sai yhdessä miehensä kanssa jo 2000-luvun alussa Barcelonasta Antoni Gaudin mosaiikeista. Omat ensimmäiset mosaiikkityöt syntyivät heidän puutarhaansa ja pian taitojen karttuessa innostus sai kokeilemaan mosaiikkitekniikkaa uusiin kohteisiin ja töihin. Vuosien varrella on syntynyt valtava määrä erilaisia mosaiikkitöitä, uusia materiaaleja on kokeiltu, eikä intohimo mosaiikkitöihin ole hiipunut. Harrastuksesta kasvoi pikkuhiljaa työ ja perheyrityksellä on ollut vuodesta 2010 verkkokauppa MosaiikkiMyymälä, josta saa Pohjoismaiden laajimman valikoiman materiaaleja ja tarvikkeita.