Varasto loppu

Peruna - Parhaat reseptit

Sanna Mansikkamäki, Pia Inberg

38,00 
ISBN

9789523216457

Kirjailija

Sanna Mansikkamäki, Pia Inberg

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen, sidottu tai koteloitu

Julkaisukuukausi

lokakuu 2018

Sivumäärä

288

Paino 1040 g
Mitat 272 × 198 × 25 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Tuttu ja turvallinen, suomalaisen keittiön kulmakivi peruna yllättää ja inspiroi kotikokkeja tässä kirjassa ennen näkemättömällä tavalla. Tämä kirja pitäisi olla jokaisessa suomalaisessa kotikeittiössä.
Peruna on uskomattoman monipuolinen ja todella herkullinen raaka-aine, josta saa loihdittua toinen toistaan maukkaampia ruokia. Reseptit ovat toimivia ja sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Kirja on lisäksi tuhti paketti mielenkiintoista tietoa perunasta, erilaisista lajikkeista, perunan historiasta ja nykypäivästä.

Peruna on terveellinen, vähäkalorinen, gluteeniton, ekologinen ja hyvä hiilihydraattien sekä vitamiinien lähde. Rakennettaessa tasapainoista ruokavaliota peruna on hiilihydraattien sekä vitamiinien lähteenä pastaa tai riisiä parempi vaihtoehto. Peruna on myös halpa raaka-aine ja sitä on todella hyvin saatavilla jokaisesta kaupasta. Kaikilla on varaa laadukkaaseen perunaan. Lajikkeita on kymmeniä erilaisia. Opi niistä lisää ja lue kirjasta parhaat lajikesuositukset tietyille ruokalajeille.

Reseptien joukosta löydät tuttuja lohturuokia mummon muusista, mehevään merimiespihviin tai maailman parhaaseen kinkkukiusaukseen. Lisäksi opit tekemään kymmeniä uusia reseptejä ja löydät timanttisia ideoita arkiruokiin, välipaloihin, juhlaruokiin kuin leivontaankin. Perunasta voi valmistaa lähes mitä tahansa. Kirjan hittiohjeita ovat muun muassa kreikkalainen moussaka, ranskalainen liha-perunasoselaatikko, perunaletut, intialainen perunacurry ja laiskan kokin helpot peruna-muikkukukkoset. Italialaiset munkkirinkilät ovat paljon parempia kuin tavalliset munkit ja perunamuusin jämät voi käyttää esimerkiksi kahvikakkuun.
Tiedätkö miksi uudet perunat pitää laittaa aina kiehuvaan veteen tai kuinka paljon keitinveteen pitää laittaa suolaa? Näihin ja moniin muihin askarruttaviin kysymyksiin saat vastauksen kirjan sivuilta.
Sanansa kirjan sivuilla saavat kuuluville myös perunanviljelijät ja siemenperunayritykset.

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki on kirjoittanut ruoasta 16 vuotta. Tämä on hänen 5. kirjansa. Tutustu myös Muna herkulliset ohjeet kananmunasta –kirjaan (Readme). Kirjan kuvat on ottanut huippuvalokuvaaja Pia Inberg.