-74%

Varastossa

Puhtaiden makujen keittiö

10,00  38,00 
ISBN

9789522205889

Kustantaja

Readme.fi

Julkaisukuukausi

toukokuu 2013

Sivumäärä

160

Paino 560 g
Mitat 216 × 216 × 15 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Parhaat kokit ovat aina osanneet pelkistää. Se ei suinkaan helpota kokin tehtäviä, vaan asettaa aivan omat vaatimuksensa: parhaan raaka-aineen valinnan, tuoreuden ja puhtauden, huolellisen valmistuksen ja konstailemattoman esillepanon. Ravintoloitsija, keittiömestari Pekka Terävä pyrkii omassa ruokafilosofiassaan juuri tähän. Samalla hän korostaa toista uuden keittotaidon vaatimusta: pääraaka-aineen tulee aina erottua ja olla pääosassa. Lisukkeita ei tarvita kuin pari, kunhan ne sopivat yhteen päämaun kanssa ja korostavat sen ominaismakua. Esillepano on vapaa, mutta keskeisiä makuja korostava. Tuttuihin, laadukkaisiin raaka-aineisiin luottaa myös jälkiruokien taitaja Teemu Aura, jonka annokset ja leivonnaiset tuntuvat yhtä aikaa kotoisilta ja huippukonditorialta. Tekijät halusivat kirjassa keskittyä ruokaan ja valmistusohjeisiin. Ohjeet ovat toteutettavissa myös kotikeittiössä. Kirjan idean isä on suomalaisen gastronomian edistäjä Christer Lindgren, tekstintekijä Jari F. Lampen, kuvaaja Reetta Pasanen ja graafinen suunnittelija Jukka Laakso. Pekka Terävä on suomalainen ravintoloitsija, joka omistaa yhdessä Petri Lukkarisen ja Timo Sailaman kanssa ravintola Olon Kasarminkadulla Helsingissä. Ravintola on valittu Suomen Gastronomien seuran toimesta Vuoden ravintolaksi 2009. Olo sai ensimmäisen Michelin-tähtensä 2011. Terävä valmistui kokiksi Suomen Joutsenen ravintolakoulusta vuonna 1987 ja on siitä lähtien työskennellyt kokkina, keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä lukuisissa ravintoloissa. Terävä valittiin vuoden kokiksi vuonna 1995. Hän on saavuttanut menestystä useissa kansainvälisissä kokkikilpailuissa sekä yksin että Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä. Teemu Aura on Patisserie Teemu&Markus omistaja sekä Ravintola Demon ja Groteskin perustaja sekä osakas. Makeissa tuotteissa häntä kiinnostaa rakenteiden ja makujen yhdistely, sekä tietysti niiden aiheuttama mielihyvän tunne.