Varastossa

Puuro - Maailman parhaat suolaiset ja makeat puurot

Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

35,00 
ISBN

9789523730434

Kirjailija

Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

tammikuu 2021

Sivumäärä

256

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Puuro on in! Eikä vain tuiki tuttuna kaura-maito-voisilmä -triona. Kekseliäälle kotikokille puuro – oli se sitten kaurasta, ohrasta, riisistä tai muusta jyvästä – on kangas, jonka päälle maalailla mielikuvituksellisia makuyhdistelmiä samalla tavoin kuin pastan tai perunan kanssa.

Puurokirja opastaa kokeilemaan puuroja suolaisina versioina ja esittelee maukkaita ja helppotekoisia puuroreseptejä, joiden makumaailmat risteilevät Aasiasta Amerikkaan. Tietysti mukana on myös superherkullisia makeita puuroja.Puuro mielletään läntisellä pallonpuoliskolla edelleen makeaksi aamun aloittajaksi, mutta yhtä hyvin puuro toimii lounaana tai jopa kevyenä illallisena. Ajatus ei ole vallankumouksellinen, vaan oikeastaan ikivanha: puuro eri muodoissaan oli entisinä aikoina ruokavalion vankka perusta satojen ellei jopa tuhansien vuosien ajan.

Nykyään puurot kelpaavat jopa trendikkäiden ravintoloiden ruokalistoille, ja löytyypä maailmalta kokonaan suolaisiin puuroihin erikoistuneita ravintoloitakin. Kirjan ohjeita ovat inspiroineet Soulissa vaikuttava Bonjuk-puuroravintola ja Los Angelesin Porridge & Puffs, joka valmistaa puuronsa aasialaisittain kiinalaisesta congeesta vietnamilaiseen chaoon. Nyt suolaiset puurot tulevat takaisin, mutta monipuolisempina kuin ennen. Reippaasti nestettä, veden sijaan kasvis-, kana- tai lihalientä, kunnon mausteet srirachasta misoon, päälle mahtavat lisukkeet ja kaunis esillepano. Voilà, se on siinä! Vain taivas on rajana.

Tekstit: Mikko Takala Reseptit: Mikko Takala & Sami RekolaKuvat: Tommi Anttonen