Tulossa

Rikolliset kadut - Tositarinoita Suomesta

Petri Lahti

36,00 
ISBN

9789523737341

Kirjailija

Petri Lahti

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

kesäkuu 2024

Sivumäärä

256

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Raittiusetsivä päästetään päiviltä, kun hän yrittää pysäyttää kohti Lauttasaarta ampaisevan salakuljettajien pikaveneen.

Poliisista konnaksi vaihtanut kaksikko järjestelee entisen kollegansa hengiltä Yrjönkadulla. Sivulliset ovat vaarassa, kun murtomiehet pamauttavat kassakaapit dynamiitilla auki ja katoavat kaupungin varjoihin. Kuullaan teräksenkylmää gangsterin naurua käräjillä, koetaan Rautatieaseman ikävä murhenäytelmä ja Amerikan malliin tehty juoni raharyöstö joka päättyy ammuskeluun Vallilassa.

Uudessa tietokirjassa käydään läpi Helsingissä takavuosina tapahtuneita rikoksia – tositapahtumia jotka ovat kuin suoraan 1920-luvun Chicagosta. Tarinat pohjautuvat poliisikuulusteluihin, oikeuden pöytäkirjoihin ja lehtiuutisiin, mutta kertovat elävästi, mitä rajuja rötöksiä pääkaupungin kaduilla ja kulmilla on aikanaan tapahtunut.

Petri Lahti on vuonna 1965 syntynyt vantaalainen tietokirjailija, joka koosti viimeksi teoksen rintamamiesten kovimmista taistelukokemuksista talvi- ja jatkosodassa sekä legendaarisen yhtyeen tarinan Houlama! Hurriganes päivä päivältä 1971-1984.