Tulossa

Saimaa - Tarinoita, koettavaa, nähtävyyksiä ja ihmisiä

Ari Manninen

38,00 
ISBN

9789523735699

Kirjailija

Ari Manninen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

maaliskuu 2024

Sivumäärä

300

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Saimaalle ja sen rantapitäjiin voi saapua monilta suunnilta, mutta suosituin suunta etenkin kesäviikonloppuisin on lähestyä maamme suurinta järveä Mikkelin talousalueen kautta. Tuhannet ja taas tuhannet vapaa-ajanasukkaat tulevat uskollisesti Saimaan ja sen länsipuolella sijaitsevien järvien rannoille lomailemaan ja rikastuttamaan alueen kulttuuri- ja talouselämää.

Kirja tarjoaa monipuolisen näkökulman läntisen Saimaan ja Mikkelin talousalueen kuntien tarjoamiin palveluihin, tutustumisen arvoisiin paikkoihin, harrastusmahdollisuuksiin, mielenkiintoiseen historiaan ja tarinoihin. Kirja johdattaa lukijansa myös syrjäisempiin ja vähemmän huomiota saaneisiin kohteisiin, jotka eivät kiinnostavuudessaan häviä tunnetuille ja näkyvästi markkinoiduille kohteille. Mukana ovat Mikkelin ja siihen liitettyjen Anttolan, Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen lisäksi Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala.

Kirjan kirjoittaja on Saimaan rannalla Ristiinassa 45 vuotta asunut eläkkeellä oleva opettaja Ari Manninen, joka on julkaissut useita tietokirjoja kalastuksesta, savustuksesta ja Saimaasta. Yksi hänen monivuotisen työnsä tuloksista on 823-sivuinen suurteos Saimaa – Koko tarina (Readme.fi 2020).