Paikanvaraus

Varasto loppu

Sanna Marin - Matka huipulle

Anu Välilä

36,00 
ISBN

9789523737617

Kirjailija

Anu Välilä

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2024

Sivumäärä

256

Esittely

Sanna Marin (s. 1985) on poliitikko, josta tuli 34- vuotiaana Suomen kolmas naispääministeri ja maailman nuorin istuva pääministeri vuonna 2019.

Nelivuotisen pääministerikautensa aikana hän nousi yhdeksi valtakunnan seuratuimmista henkilöistä, jonka tarina, elämä, tyyli ja lausunnot herättivät myös kansainvälisen median huomion. Häntä kutsuttiin yhdeksi maailman mielenkiintoisimmista nuorista johtajista, maailman cooleimmaksi poliitikoksi ja edistyksellisen johtajuuden idoliksi. Vuonna 2022 Talouslehti Financial Times valitsi Marinin maailman 25 vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon ja yhdysvaltalainen Time nosti hänet tulevaisuuden vaikuttajien 100 Next -listalle.

Köyhän, työväenluokkaisen sateenkaariperheen kasvatin nousu Pirkanmaalta vallan kabinetteihin, puolueensa SDP:n ääniharavaksi ja puheenjohtajaksi, kansanedustajaksi, ministeriksi, valtakunnan seuratuimmaksi poliitikoksi sekä kansainväliseksi puhujaksi ja tyyli-ikoniksi on menestystarina, josta ei puutu haasteita, vastustajia ja kohuotsikoita. Hän on nainen ja poliitikko, jota ihaillaan, rakastetaan ja vihataan.

Kirja on määrätietoisen ja kunnianhimoisen nuoren naisen kasvutarina ja matka politiikan huipulle. Poliittisen uran lisäksi se on kertomus naiseudesta, äitiydestä, ystävyydestä, naisjohtajuudesta, tukijoukoista, poliitikon ja politiikan tekijöistä, naisverkostoista ja viisikosta, joka antoi kasvot koronapandemian ajan vaikeille päätöksille.

Anu Välilä (s.1979) on turkulainen toimittaja, joka on työskennellyt vuosia sanomalehden eri osastoilla ja kirjoittanut jo yli kymmenen vuoden ajan vapaana toimittajana juttuja sanoma-, aikakaus- ja asiakaslehtiin. Hänellä on vankka kokemus uutistoimittajan työstä sekä henkilö-, lifestyle-, ilmiöjuttujen ja reportaasien kirjoittamisesta. Hän on opiskellut viestintää, mediatutkimusta, naistutkimusta ja taidehistoriaa.