Tulossa

Savustus - Ammattilaisten salaisuudet helppoina vinkkeinä

Ari Manninen

35,00 
ISBN

9789523732407

Kirjailija

Ari Manninen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

maaliskuu 2021

Sivumäärä

250

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kaikille mökkeilijöille loistava kesäkirja!

Kaikille mökkeilijöille loistava kesäkirja!

Savustaminen on hauskaa ja helppoa, kun käytät oikeita välineitä ja menetelmiä. Savustus on ikivanha tapa kypsyttää ruokaa sekä parantaa samalla sen makua ja säilyvyyttä. Koska nykyaikaiset kylmälaitteet, pakkausteknologia ja nopeat kuljetukset mahdollistavat keskittymisen herkullisten makujen maailmaan, savustajan ei tarvitse enää pyrkiä kuivattamaan kalaa tai lihaa tarpeettomasti.

Perinteisten savustimien ja menetelmien rinnalle onkin tullut valtava määrä uusia ratkaisuja, jotka tarjoavat savustusharrastajalle lähes loputtomasti kokeiltavaa. Savustuksesta on sanottu, että se ei ole tiedettä vaan taidetta.

• Minkälaisen savustimen ostaisin?
• Mitä apuvälineitä tarvitsen?
• Miten teen savustimestani entistä paremman?
• Mitkä ovat parhaat savuainekset?
• Miten savustan turvallisesti?
• Miten esikäsittelen elintarvikkeet savustettaviksi?
• Miten suolaaminen vaikuttaa lopputulokseen?
• Minkä savustustavan valitsen?
• Miten hallitsen savustuksen eri vaiheet?
• Miksi lämpötilan hallinta on niin tärkeää?
• Miten huollan savustusvälineeni?
• Voiko savustimella tehdä muutakin kuin savustaa?
• Voiko ilman savustinta savustaa?

Näihin ja lukemattomiin muihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä savustuskirjasta.

Ari Manninen on kirjoittanut jo lähes neljänkymmenen vuoden ajan kalastukseen ja ulkoiluun liittyviä artikkeleita. Parhaiten hänet tunnetaan Erä-lehden pitkäaikaisena avustajana. Savustamista Manninen on harrastanut pienestä pitäen. Tarkemmin savustuksen saloihin hän perehtyi toimittaessaan suuren savustuslaitetestin viime vuosituhannen lopulla. Sen jälkeen hän on kirjoittanut Suuren savustuskirjan sekä useita aiheeseen liittyviä tuotearvioita ja vertailuja.