Varastossa

Sekaani - Syö paremmin, vihreämmin ja ympäristöystävällisemmin

Mika Remes, Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

38,00 
ISBN

9789523219557

Kirjailija

Mika Remes, Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

tammikuu 2020

Sivumäärä

304

Paino 1530 g
Mitat 257 × 207 × 38 mm

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Vain luomu on oikeaa ruokaa. Kasvisruoka pelastaa maailman. Älä syö punaista lihaa – paitsi riistaa. Syö kalaa mutta älä kasvatettua…

Yli 95 prosenttia suomalaisista on sekasyöjiä, joille maistuu niin liha, kala kuin kasvikset, yhdessä ja erikseen. Ruokakeskustelua seuratessa tulee tunne, että rehti sekasyöminen on synneistä suurin ja sekasyöjä eli sekaani syntisin. Syömisestä ei kuitenkaan ole eikä tule yhtä totuutta.

Evoluutio on tehnyt meistä sekasyöjiä, miksemme sellaisina pysyisi jatkossakin? Ilmastonmuutos on kuitenkin tosiasia eikä sitä pidä syömällä pahentaa. Ruoalla on aina hiilijalanjälki, mutta voimme valinnoillamme vaikuttaa merkittävästi sen kokoon. Suositaan kasviksia, syödään kalaa kahdesti viikossa, lihaa harvemmin mutta laadukkaammin. Syödään fiksusti sekaisin.

Sekaani! auttaa tekemään ruokakaupassa arkipäivän valintoja, joilla jokainen meistä voi kantaa kortensa kekoon ilmastotalkoissa sekä syömään monipuolisesti. Suosimme ohjeissa suomalaista aina kuin mahdollista. Siksi kerromme myös siitä, miten ruokaa Suomessa tuotetaan vastuullisesti ja innovatiivisesti.