Paikanvaraus
Tulossa

Suomalaiset hävittäjä-ässät ja lentokoneet

Kari Stenman

38,00 
ISBN

9789523738430

Kirjailija

Kari Stenman

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2024

Sivumäärä

400

Esittely

Teos esittelee kaksikymmentä eniten ilmavoittoja saanutta hävittäjälentäjää, mukaan lukien kaikki kymmenen hävittäjälennoston Mannerheim-ristin ritaria. Kaksi näistä oli kaksinkertaisia ritareita, mikä kunnianosoitus tuli vain neljän suomalaisen sotilaan osalle.

Talvi- ja jatkosodissa suomalaiset hävittäjälentäjät ampuivat alas 1700 viholliskonetta. Sodissa tuli sata ässää (vähintään 5 ilmavoittoa) ja yli 200 muuta sai pudotuksia. Kirjan 20 miestä pudottivat 733 konetta, mikä on 43 % kokonaismäärästä.

Kunkin ässän sotilasura käsitellään seikkaperäisesti, sisältäen palveluksen eri yksiköissä, ylennykset ja palkitsemiset sekä useita hänen itsensä laatimia ilmataistelukertomuksia, päättyen yksityiskohtaiseen ilmavoittoluetteloon.

Esitystä täydentää laaja kuvavalikoima, niin henkilöistä, tilanteista kuin hävittäjistä.

Kari Stenman (s. 1945) aloitti harrastuksena vuonna 1970 Suomen sotilasilmailun tutkimisen ja pari vuotta myöhemmin siitä kirjoittamisen. Hän oli tekijänä mm. 28-osaisessa Suomen Ilmavoimien Historia -sarjassa, 6-osaisessa Suomen Ilmavoimat -sarjassa ja 14-osaisessa Suomen ilmavoimien laivueet- sarjassa. Valtaosa tuotannosta oli sekä suomen- että englanninkielisiä ja teokset saavuttivat laajan kansaivälisen levikin.

Kansainvälisessä ISBN-kirjarekisterissä Stenmanilla on yli 100 nimikettä, joista monet ulkomailla, kuten Englannissa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Ranskassa ja Puolassa.