Tulossa

Suomalaiset sotilaat muukalaislegioonassa - 4. laajennettu painos

Kari Kallonen

38,00 
ISBN

9789523736634

Kirjailija

Kari Kallonen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

elokuu 2023

Sivumäärä

480

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Ajantasainen uusi päivitetty laitos kertoo nyt myös Ranskan muukalaislegioonan vaikutuksesta Ukrainan sotaan. Maata puolustaa taistellen lukuisia entisiä ukrainalaisia legioonalaisia ja myös ulkomaisia sotilaita, joukossaan suomalainen
täysinpalvellut legioonalainen.

Ranskan tarunhohtoisen muukalaislegioonan riveihin on Suomesta matkannut kautta aikain merimiehiä, seikkailijoita ja sotasankareita. Miehistä monet ovat kohonneet legendoiksi, kuten Kollaan sankari Aarne ”Marokon kauhu” Juutilainen, Per ”Sahara” Andersson tai Kyösti ”Karl Peters” Pietiläinen.

Ensimmäiset suomalaiset taistelivat muukalaislegioonassa jo 1800-luvulla, Suomen itsenäistymisen jälkeen yhä useampi halusi tulla tarunhohtoisen armeijan sotilaaksi. Motiiveja on yhtä monta kuin miehiä, tämän päivän suomalaislegioonalaiset haluavat usein vertaansa vailla olevan koulutuksen ja kokemuksen turvallisuusalalle. Arkistot ovat olleet vuosia suljettuina, joten kattavaa tietoa legioonassa palvelleista suomalaisista on ollut vaikea saada.

Suomalaiset sotilaat muukalaislegioonassa pohjautuu lukuisiin haastatteluihin, suomalaislegioonalaisten omakätisiin teksteihin sekä ennen tuntemattomiin dokumentteihin.

Teos tuo uutta tietoa suomalaisten osallistumisesta ranskalaiseen vastarintaliikkeeseen toisessa maailmansodassa sekä kohtalokkaaseen Dien Bien Phun taisteluun Indokiinassa.

Ranskan muukalaislegioona on nykyisin tehokkaan aseistuksen omaava moderni armeija, jonka sotilaat ovat osallistuneet kansainvälisiin tehtäviin myös Yhdistyneiden kansakuntien lipun alla. Se sotii tänäkin päivänä terrorismia vastaan vieraalla maaperällä. Teos kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka suomalaisen on mahdollista liittyä muukalaislegioonaan ja minkälaista erikoiskoulutusta voi saada.

Tämä erikoispainos selvittää lisäksi muukalaislegioonan vaikutuksen Ukrainan sotaan – jossa vierastaistelijana on palvellut myös suomalainen ex-legioonalainen.

Tietokirjailija Kari Kallonen on tehnyt useita sotahistoriallisia teoksia ja tullut tunnetuksi muun muassa tarkoista tiedoistaan kiitetystä Mannerheim-ristin ritari Lauri Törnin elämäkerrasta.