Varastossa

Suomen Ruotsi ja Venäjä – Suomi muuttuvien maailmanjärjestysten keskellä

Jukka Aminoff

38,00 
ISBN

9789523732544

Kirjailija

Jukka Aminoff

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Kovakantinen

Julkaisukuukausi

Marraskuu 2021

Sivumäärä

840

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Kylmä sota päättyi liberaali demokratian voittoon ja uuteen maailmanjärjestykseen. Imperiumit ja etupiirit katosivat. Näin kuviteltiin.

Suomen Ruotsi ja Venäjä – Suomi muuttuvien maailmanjärjestysten keskellä tarjoaa yli 3500 vuotta vanhan tarinan maailmanhistoriasta ja -politiikasta, mikä ulottuu menneestä nykypäivään.

Vanhat imperiumit sortuivat ja tilalle on syntynyt uusia. Taistelu vaikutusvallasta ja etupiireistä on ollut jatkuvaa ja on sitä vieläkin.

Maailmanpolitiikkaan on aina liittynyt kamppailua ulko-, turvallisuus- ja kauppapoliittisista eduista. Kyseessä on ollut myös taistelu ihanteista, arvoista, edistyksestä ja vapaudesta.

Jukka Aminoffin poikkitieteellinen teos vie lukijan imperiumien, etupiirien, sotien, vallankumouksien, diplomatian, kaupankäynnin, tieteen, taiteen, teknologioiden sekä valistuksen, edistyksen ja vapauden ihanteiden maailmaan.

Kirjassa kuljetaan Ruotsin ja Venäjän vallan aikaisista vuosista itsenäisen Suomen syntyyn ja nykyhetkeen. Teoksessa kirjoitetaan Suomen maailmanpolitiikan asemasta sekä pohditaan suuria, tulevaisuuden muutosvoimia.

Kirjan kirjoittaja Jukka Aminoff on toiminut vuosikymmenien ajan kansainvälisten suhteiden ja kansainvälisen kaupankäynnin maailmoissa Suomessa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.