Varastossa

Suomi - 100 ihmettä kotimaan luonnossa

Heikki Viitanen

35,00 
ISBN

9789523735590

Kirjailija

Heikki Viitanen

Kustantaja

Readme.fi

Sidosasu

Flexo-kansi

Julkaisukuukausi

helmikuu 2023

Sivumäärä

256

Avaa kansikuva painoa varten

Esittely

Suomen luonto tarjoaa läpi vuoden kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Kaikesta tästä nauttiakseen ei edes tarvitse matkustaa kauas, sillä pieniä ja isompiakin ihmeitä voi löytää aivan kodin lähiympäristöstä, vaikkapa lähimmästä metsästä, niityltä tai rannalta.

Sata ihmettä Suomen luonnossa kertoo luonnon vuo-denkierrosta ja siitä, mikä juuri nyt on ajankohtaista. Mitä erityisesti kannattaa tarkkailla talvella, keväällä, kesällä tai syksyllä?

Teos esittelee sata näkemisen ja kokemisen arvoista ilmiötä eri vuodenaikoina.Mukana on suuria ilmakehän tapahtumia kuten revontulet ja myrskyt. Teos kertoo siitä, miten nämä näyttävät ilmiöt syntyvät, ja miten niitä voi parhaiten ja turvallisimmin tarkkailla. Kuinka voi esimerkiksi parantaa mahdollisuuksiaan nähdä revontulia.

Mukana on pieniäkin ihmeitä, kuten eläin ja kasvimaailman tapahtumia, jotka toistuvat saman tyyppisinä aina tiettyyn vuodenaikaan. Milloin voi esimerkiksi todennäköisimmin bongata muuttavan kurkiauran, isoja päiväperhosia tai vuokkojen kukkaloistoa, tai miten kannattaa menetellä, jos haluaa nähdä hirven.

Heikki Viitanen on vapaa toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa Erä-lehteen ja julkaissut useita luontoa, eränkäyntiä ja kalastusta käsitteleviä tietokirjoja.